Αρχική / More / Νομικά / Τι ισχύει όταν αντιμετωπίζεις θέμα απέλασης και θέλεις να ταξιδέψεις;
Τι ισχύει όταν αντιμετωπίζεις θέμα απέλασης και θέλεις να ταξιδέψεις; thumbnail

Η ΣΤΕΛΛΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Τι ισχύει όταν αντιμετωπίζεις θέμα απέλασης και θέλεις να ταξιδέψεις;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Καλησπερα σας  Εχω ενα δικο μου ανθρωπο ο οποιος ειναι αλβανος και εχει παρει απελαση και τωρα θελει να παει Ιταλια για να μπορεσει να φυγει θα πρεπει να φυγει η απελαση και θα ηθελα να σας ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος να αφαιρεθει η απελαση


Στο ερώτημά σας απάντησε η δικηγόρος Χρύσα Εψίμου


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το ερώτημα σας δεν είναι απλό και θα πρέπει ο ίδιος ο δικηγόρος που χειρίστηκε την απέλαση να σας απαντήσει. Το ζήτημα είναι βασικά για ποιο λόγο απελάθηκε και ανάλογα κρίνεται η απέλαση. Σας δίνω ένα παράδειγμα: Αν έχει καταδικαστεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών η απέλαση μπορεί να είναι ισόβια αλλά είναι ποινή παρεπόμενη, δηλαδή εφόσον καταδικάστηκε για το ποινικό μέρος υποχρεωτικά διατάσσεται και η απέλαση. Ομως, μπορεί να ζητηθεί η άρση του σχετικού όρου και κατά τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας, επομένως δεν μπορώ να απαντήσω κατ΄αρχήν εφόσον δεν γνωρίζω το λόγο της απέλασης. Οσον αφορά τη μετάβαση του στην Ιταλία, στις περιπτώσεις απέλασης για ορισμένα αδικήματα, η Ελλάδα έχει υπογράψει διεθνείς συμβάσεις, που δεσμεύουν και τις άλλες χώρες, επομένως πάλι αγόμαστε στη "λεπτομέρεια" του για ποιο λόγο απελάθηκε και εφόσον αντιμεπτωπίζει πρόβλημα, μάλλον θαπρόκειται για σοβαρό αδίκημα. Καλλίτερα να το ζητήσετε από τον δικηγόρο που χειρίστηκε την όλη δικογραφία, γιατί δεν μπορούν οι λεπτομέρειες να εκτεθούν δημοσίως.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X