Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Το ΣτΕ επικύρωσε οριστικά την παύση εκπαιδευτικού
Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την οριστική παύση εκπαιδευτικού (δασκάλου), ο οποίος ιδιοποιήθηκε το ποσό των 20.051 ευρώ από Σχολική Επιτροπή. Επιπλέον, με άλλες τρεις αποφάσεις του ακύρωσε πειθαρχικές ποινές σε βάρος ενός δικηγόρου και ενός πυροσβέστη.Ειδικότερα, το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση δασκάλου στη Βόρειο Ελλάδα, που ζητούσε να ακυρωθεί η από 7.3.2012 απόφαση του υπουργού Παιδείας, με την οποία είχε τεθεί σε οριστική παύση για παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με την από 11.10.2011 απόφαση του περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο αλλοίωσε διπλότυπο είσπραξης της Σχολικής Επιτροπής (δημοτικών σχολείων και δύο νηπιαγωγείων), με αποτέλεσμα να προκληθεί στο ταμείο έλλειμμα 10.000 ευρώ. Το 2009, δε, κατ επανάληψη δεν εξέδωσε τα απαιτούμενα διπλότυπα είσπραξης και δεν καταχώρισε ως έσοδα στο βιβλίο εσόδων - εξόδων διάφορα χρηματικά ποσά, που προέρχονταν από επιχορηγήσεις δήμου κ.λπ. Ακόμη, δεν απέδιδε εμπρόθεσμα τους παρακρατούμενους φόρους και παρακρατούσε ο ίδιος τα χρήματα της Σχολικής Επιτροπής, ενώ αυτά έπρεπε να κατατίθενται στον λογαριασμό που διατηρούσε η Επιτροπή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τελικά, όπως εκρίθη, ο εκπαιδευτικός ζημίωσε τη Σχολική Επιτροπή με το ποσό των 20.051 ευρώ.Οι σύμβουλοι Επικρατείας, με δύο άλλες αποφάσεις τους, έκαναν δεκτές αντίστοιχες αιτήσεις δικηγόρου Αθηνών, που ζητούσε να ακυρωθούν αποφάσεις του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Δικηγόρων με τις οποίες επικυρώθηκαν οι ποινές της προσωρινής παύσης δύο και τριών μηνών που του είχαν επιβληθεί με αποφάσεις του (Πρωτοβάθμιου) Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) το 2006. Ο δικηγόρος παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό λόγω των εμφανίσεών του σε τηλεοπτικά "παράθυρα

Το ΣτΕ επικύρωσε οριστικά την παύση εκπαιδευτικού

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την οριστική παύση εκπαιδευτικού (δασκάλου), ο οποίος ιδιοποιήθηκε το ποσό των 20.051 ευρώ από Σχολική Επιτροπή. Επιπλέον, με άλλες τρεις αποφάσεις του ακύρωσε πειθαρχικές ποινές σε βάρος ενός δικηγόρου και ενός πυροσβέστη.

Ειδικότερα, το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση δασκάλου στη Βόρειο Ελλάδα, που ζητούσε να ακυρωθεί η από 7.3.2012 απόφαση του υπουργού Παιδείας, με την οποία είχε τεθεί σε οριστική παύση για παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με την από 11.10.2011 απόφαση του περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο αλλοίωσε διπλότυπο είσπραξης της Σχολικής Επιτροπής (δημοτικών σχολείων και δύο νηπιαγωγείων), με αποτέλεσμα να προκληθεί στο ταμείο έλλειμμα 10.000 ευρώ. Το 2009, δε, κατ’ επανάληψη δεν εξέδωσε τα απαιτούμενα διπλότυπα είσπραξης και δεν καταχώρισε ως έσοδα στο βιβλίο εσόδων – εξόδων διάφορα χρηματικά ποσά, που προέρχονταν από επιχορηγήσεις δήμου κ.λπ. Ακόμη, δεν απέδιδε εμπρόθεσμα τους παρακρατούμενους φόρους και παρακρατούσε ο ίδιος τα χρήματα της Σχολικής Επιτροπής, ενώ αυτά έπρεπε να κατατίθενται στον λογαριασμό που διατηρούσε η Επιτροπή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τελικά, όπως εκρίθη, ο εκπαιδευτικός ζημίωσε τη Σχολική Επιτροπή με το ποσό των 20.051 ευρώ.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, με δύο άλλες αποφάσεις τους, έκαναν δεκτές αντίστοιχες αιτήσεις δικηγόρου Αθηνών, που ζητούσε να ακυρωθούν αποφάσεις του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Δικηγόρων με τις οποίες επικυρώθηκαν οι ποινές της προσωρινής παύσης δύο και τριών μηνών που του είχαν επιβληθεί με αποφάσεις του (Πρωτοβάθμιου) Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) το 2006. Ο δικηγόρος παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό λόγω των εμφανίσεών του σε τηλεοπτικά «παράθυρα

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X