Άρχισε η συζήτηση του τριετούς προϋπολογισμού

Άρχισε χθες στο υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου η συζήτηση για το προσχέδιο του τριετούς προϋπολογισμού που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτορας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι έχει κατατεθεί ένα πλαίσιο προϋπολογισμού, αλλά συζήτηση επί των λεπτομερειών θα διεξαχθεί σε επόμενες συνεδριάσεις του υπουργικού.

Εξάλλου, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη συνομολόγηση συμφωνίας δανείου ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη συγχρηματοδότηση των έργων και προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η συμφωνία αφορά προγράμματα που καθορίζονται από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε επίσης νομοσχέδιο το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση του θεσμού της εναλλαξιμότητας 1.650 εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου στη δημόσια υπηρεσία, με σκοπό την ορθολογικότερη και πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των εργοδοτουμένων της κατηγορίας αυτής.

Τέλος, εγκρίθηκαν οι προϋπολογισμοί των τριών κρατικών πανεπιστημίων του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικό Πανεπιστημίου Κύπρου για το 2013, με μειωμένη την κρατική χορηγία σε ποσοστό λίγο πιο κάτω από 20%, λόγω των δεσμεύσεων προς την τρόικα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα