Λαζάνια με σολωμό και μανιτάρια αλά κρεμ

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">16 φύλλα λαζάνια εμπορίου</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φιλέτα σολομού χωρίς το δέρμα (400 γραμ.περίπου και τα δύο) 3 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ μαργαρίνη με βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κρεμμύδια σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 πράσα σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φιλέτα σολομό χωρίς το δέρμα (400 γρ. περίπου και τα δύο)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη για την επιφάνεια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο βούτυρο για το σκεύος</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τα μανιτάρια</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ μαργαρίνη με βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα (κομμένα σε φέτες)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 λίτρο γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο μοσχοκάρυδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<h2><span style="font-size: small;">Για τα λαζάνια με σολωμό και μανιτάρια αλά κρέμ, ψήνουμε πρώτα το σολωμό.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και ψήνουμε τον σολωμό για 2 λεπτά απο κάθε πλευρά. Τον βγάζουμε σε πιατέλα για να κρυώσει. Στο ίδιο σκεύος λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τα λαχανικά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο και το καρότο για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Μαδάμε το σολωμό σε κομματάκια, τον ανακατεύουμε με τα σοταρισμένα λαχανικά και προσθέτουμε τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Για τη σάλτσα με μανιτάρια αλά κρεμ</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Σε καυτή κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο,  ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε μία κανάτα ανακατεύουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, λίγο μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε στα μανιτάρια το μείγμα του γάλατος και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα 3/4 της παρμεζάνας. Κρατάμε λίγη για την επιφάνεια.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Στήνουμε τα λαζάνια στο ταψί.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και  ρίχνουμε 1 φλιτζάνι από την κρέμα μανιταριών. Απο πάνω κάνουμε μια στρώση λαζάνια και μια στρώση σολωμό με λαχανικά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Περιχύνουμε πάλι με  1 φλιτζάνι κρέμα μανιταριών και επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις: λαζάνια, σολομό με λαχανικά και κρέμα. Τέλος, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαζάνια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Ψήνουμε για 35 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και πασπαλίζουμε με κομμάτια μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε για 15 λεπτά επιπλέον. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αν ψήσουμε σε αέρα τα αλα κρεμ λαζάνια, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγη: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα