Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Αυξάνουν το στρες οι γυναίκες μάνατζερ
Το φύλο του προϊσταμένου σας μπορεί να επηρεάζει την ψυχική και τη σωματική υγεία σας, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, οι οποίοι ανέλυσαν στοιχεία από 1.800 εργαζόμενους ενήλικες από τις ΗΠΑ. Η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που έχουν ως προϊσταμένους έναν άνδρα και μία γυναίκα ή μία γυναίκα μόνο, έχουν υψηλότερα επίπεδα ψυχικού στρες και σωματικά συμπτώματα, απ' ό,τι όσες έχουν ως προϊστάμενο έναν και μόνο άντρα. Αντίστοιχα, οι άνδρες που έχουν έναν προϊστάμενο, είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα, έχουν παρόμοια επίπεδα στρες. Όταν όμως έχουν δύο προϊσταμένους διαφορετικού φύλου, είναι πιο ήρεμοι και παρουσιάζουν λιγότερα σωματικά συμπτώματα. Οι διαταραχές Όπως γράφουν οι δρες Σκοτ Σίμαν και Τάραλιν ΜακΜιούλεν στο τεύχος Σεπτεμβρίου της "Επιθεώρησης Υγείας Κοινωνικής Συμπεριφοράς

Αυξάνουν το στρες οι γυναίκες μάνατζερ

Το φύλο του προϊσταμένου σας μπορεί να επηρεάζει την ψυχική και τη σωματική υγεία σας, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, οι οποίοι ανέλυσαν στοιχεία από 1.800 εργαζόμενους ενήλικες από τις ΗΠΑ.

Η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που έχουν ως προϊσταμένους έναν άνδρα και μία γυναίκα ή μία γυναίκα μόνο, έχουν υψηλότερα επίπεδα ψυχικού στρες και σωματικά συμπτώματα, απ’ ό,τι όσες έχουν ως προϊστάμενο έναν και μόνο άντρα.

Αντίστοιχα, οι άνδρες που έχουν έναν προϊστάμενο, είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα, έχουν παρόμοια επίπεδα στρες. Όταν όμως έχουν δύο προϊσταμένους διαφορετικού φύλου, είναι πιο ήρεμοι και παρουσιάζουν λιγότερα σωματικά συμπτώματα.

Οι διαταραχές

Όπως γράφουν οι δρες Σκοτ Σίμαν και Τάραλιν ΜακΜιούλεν στο τεύχος Σεπτεμβρίου της «Επιθεώρησης Υγείας & Κοινωνικής Συμπεριφοράς

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X