Συνάντηση Χαρακόπουλου με τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προήδρευσε σε σύσκεψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα για την επιτάχυνση των διαδικασιών και ελέγχων για την καταβολή των ενισχύσεων του 2013.

Στη σύσκεψη εκτός του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Μόσχου Κορασίδη, παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας και ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημήτρης Σοφολόγης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Θέλω να δηλώσω με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι οι δηλώσεις ΟΣΔΕ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, η δήλωση καλλιέργειας και εκτροφής ΕΛΓΑ, καθώς και η αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων το 2013, γίνονται χωρίς καμία επιβάρυνση των παραγωγών.

Το κόστος υποβολής της Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης έχει αναλάβει το ελληνικό δημόσιο. Η σύμβαση της Πολιτείας με την ΠΑΣΕΓΕΣ δεν έχει “ψιλά γράμματα” και δεν επιδέχεται παρερμηνειών. Ουδείς αγρότης υποχρεούται να πληρώνει “πανωπροίκι”.

Επιπλέον, σε περιπτώσεις διαπίστωσης προφανών σφαλμάτων ή μικρών ελλείψεων μετά την υποβολή και την καταχώριση των αιτήσεων, οι πύλες εισαγωγής καλούν τους παραγωγούς για διορθώσεις, επίσης, χωρίς επιβάρυνση.

Για την επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας, από τη Δευτέρα το πρωί, υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ θα εγκατασταθούν σε πύλες εισαγωγής του αναδόχου ώστε να υποβοηθήσουν την διαδικασία

Σχετικά άρθρα