Μuffins γλυκοπατάτας με τραγανή κρούστα κανέλας

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<p class="rr_method_list"><span style="text-decoration: underline; font-size: small;">Για την κρούστα:</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">4 κ.σ. ζάχαρη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 και 1/2 κ.σ. κανέλα</span></li>
</ul>
<p class="rr_method_list"><span style="text-decoration: underline; font-size: small;">Για τα muffins:</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 γλυκοπατάτες (περίπου 400γρ) καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 και 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 κ.γ. κανέλα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 κ.γ. αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 αυγά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 φλ. τσαγιού γάλα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">ξύσμα από ένα πορτοκάλι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3/4 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Για την κρούστα: Ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα σε ένα μπωλ που θα κρατήσετε χωριστά από τα άλλα υλικά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Για τα muffins: Βράστε τις γλυκοπατάτες, αφήστε τις να κρυώσουν, στραγγίστε τις καλά και χτυπήστε τις στο μπλέντερ μέχρι να αφρατέψουν.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προθερμάντε το φούρνο στους 180<sup>ο</sup>C (με αέρα) και λαδώστε ένα ταψάκι για muffins ή βάλτε σε κάθε θήκη ειδικά αντικολλητικά χαρτάκια.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σε ένα μπωλ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα, αφού πρώτα τα κοσκινίσετε.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπήστε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, το λάδι, το γάλα και το ξύσμα. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μίγμα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ρίξτε στη λεκανίτσα και το μίγμα των ξηρών συστατικών και ανακατέψτε με κουτάλα ή σπάτουλα ώσπου αυτά να υγρανθούν τελείως και το αλεύρι να μην κάνει λευκές γραμμές.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Τέλος, προσθέστε και τα καρύδια και ανακατέψτε λίγο ακόμα. (Το μίγμα θα έχει σβώλους, αλλά έτσι πρέπει!)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Μοιράστε τη ζύμη στις θήκες του ταψιού (γεμίζοντάς τες κατά τα 2/3) και ρίξτε από πάνω το μίγμα ζάχαρης/κανέλας για την κρούστα. Ψήστε τα ώσπου να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα (περίπου 18 λεπτά). Όταν τα τρυπήσετε με ένα μυτερό μαχαιράκι, αυτό θα πρέπει να βγαίνει στεγνό.</span></li>
</ol>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr/</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα