Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Στη Γερμανία ο Κινέζος πρωθυπουργός
Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ έφθασε σήμερα στη Γερμανία ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησής του με την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ εν μέσω του κακού κλίματος στις εμπορικές σχέσεις της χώρας με την ΕΕ. Ο Λι Κεκιάνγκ ξεκίνησε την επίσκεψή του-τελευταίο σταθμό της περιοδείας του που περιελάμβανε σταθμούς στην Ινδία, το Πακιστάν και την Ελβετία-από την πόλη Πότσνταμ, όπου είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους και να επισκεφθεί τουριστικούς χώρους. Το απόγευμα θα μεταβεί στο Βερολίνο όπου θα έχει συνάντηση με την Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό χώρο και την εξωτερική πολιτική, ενώ ο κινέζος πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί και με τον γερμανό πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ. Η επίσκεψή του πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία το Πεκίνο αντιμετωπίζει κατηγορίες από την ΕΕ ότι έχει πλημμυρίσει την αγορά των φωτοβολταϊκών με φθηνά προϊόντα σε μία προσπάθεια να επιφέρει πλήγμα στους ανταγωνιστές του. Αν η ΕΕ έκρινε την Κίνα ένοχη για την αθέμιτη εμπορική πρακτική του ντάμπινγκ, θα μπορούσε να επιδιώξει την επιβολή κυρώσεων εις βάρος του Πεκίνου.

Στη Γερμανία ο Κινέζος πρωθυπουργός

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ έφθασε σήμερα στη Γερμανία ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησής του με την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ εν μέσω του κακού κλίματος στις εμπορικές σχέσεις της χώρας με την ΕΕ.

Ο Λι Κεκιάνγκ ξεκίνησε την επίσκεψή του-τελευταίο σταθμό της περιοδείας του που περιελάμβανε σταθμούς στην Ινδία, το Πακιστάν και την Ελβετία-από την πόλη Πότσνταμ, όπου είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους και να επισκεφθεί τουριστικούς χώρους.

Το απόγευμα θα μεταβεί στο Βερολίνο όπου θα έχει συνάντηση με την Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό χώρο και την εξωτερική πολιτική, ενώ ο κινέζος πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί και με τον γερμανό πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ.

Η επίσκεψή του πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία το Πεκίνο αντιμετωπίζει κατηγορίες από την ΕΕ ότι έχει πλημμυρίσει την αγορά των φωτοβολταϊκών με φθηνά προϊόντα σε μία προσπάθεια να επιφέρει πλήγμα στους ανταγωνιστές του.

Αν η ΕΕ έκρινε την Κίνα ένοχη για την αθέμιτη εμπορική πρακτική του ντάμπινγκ, θα μπορούσε να επιδιώξει την επιβολή κυρώσεων εις βάρος του Πεκίνου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X