Ταξιδέψτε στα Γκαλαπάγκος με το Street View

Εάν το όνειρό σου είναι να ταξιδέψεις στα Νησιά Γκαλαπάγκος, αλλά τα οικονομικά ή οι υποχρεώσεις σου δε στο επιτρέπουν, σε λίγο καιρό η Google θα σου έχει τη λύση.Ναι, σωστά μάντεψες. Η εταιρεία θα τα προσθέσει στη διάσημη υπηρεσία της, Street View, δίνοντάς σου την ευκαιρία να εξερευνήσεις τη χλωρίδα και την πανίδα με μερικά κλικ από την άνεση του σπίτι σου και να επισκεφτείς ακόμα κι απομακρυσμένες περιοχές.
Όπως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, η Google έστειλε ομάδα πεζοπόρων στα Νησιά Γκαλαπάγκος εξοπλισμένους με τα γνωστά πλέον Trekker, ώστε να τραβήξουν φωτογραφίες 360 μοιρών ακόμα και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές. Μάλιστα, θα μπορούμε να δούμε και υποβρύχιες φωτογραφίες, πάλι σε 360 μοίρες. «Περάσαμε 10 μέρες πεζοπορίας στα μονοπάτια των Νησιών, ακόμη και στον κρατήρα ενός ενεργού ηφαιστείου», δήλωσε ο Raleigh Seamster, ο επικεφαλής του project για το Google Maps.
«Κι αυτά είναι νησιά, οπότε η ζωή σε αυτά είναι κατά το ήμισυ κάτω από την επιφάνεια του νερού. Έτσι (φέραμε) το Street View μέσα στο νερό για να κολυμπήσετε με τα θαλάσσια λιοντάρια, καρχαρίες κι άλλα ζώα της θάλασσας». Στην παρούσα φάση η Google επεξεργάζεται το υλικό κι ελπίζει ότι αργότερα μέσα στο 2013 θα είναι στη διάθεση του κοινού.
«Ελπίζουμε ότι τα παιδιά στις τάξεις σε όλο τον κόσμο θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τι μπορούν να δουν στις εικόνες, ακόμα και μικροσκοπικά πλάσματα, όπως τα έντομα»,δήλωσε ο Ντάνιελ Orellana, επιστήμονας του Charles Darwin Foundation. «Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως μια εμπειρία στην εκπαίδευση για τα παιδιά κι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για σπάνιες ανακαλύψεις», συμπλήρωσε.
Να πούμε ότι τραβήχτηκαν φωτογραφίες από τις περιοχές όπου συχνάζουν τουρίστες, έτσι ώστε να μπορούμε να παρακολουθήσουμε πώς επηρεάζεται το περιβάλλον από αυτούς.
ΠΗΓΗ: e-go.gr

Σχετικά άρθρα