Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Νεκρός ο δύτης που αναζητούνταν στα Κάνδυλα
Νεκρός βρέθηκε ο δύτης που αγνοούνταν από το Σάββατο στο σπήλαιο της πηγής  Σίντζι στα Κάνδυλα Αρκαδίας. Συμμετείχε σε αποστολή τεσσάρων σπηλαιολόγων –  δυτών του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠΕΛΕΟ), που  καταδύθηκαν στα νερά της πηγής που αναβλύζουν από πλημμυρισμένο σπήλαιο.Το σπήλαιο της πηγής Σίντζι θεωρείται το βαθύτερο στην Ελλάδα. Ερευνήθηκε για  πρώτη φορά το 1996 από μικρή ομάδα σπηλαιολόγων – σπηλαιοδυτών του ΣΠΕΛΕΟ. Η  σταδιακή καταγραφή της μορφής του και των πλημμυρισμένων αιθουσών, διαδρόμων και  βαράθρων του οδήγησε τελικά στο να επιβεβαιωθεί, το 2009, ότι είναι το βαθύτερο  πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ελλάδα.Οι δύτες έφτασαν ως τα 153 μέτρα βάθος πριν σταματήσουν, ενώ το σπήλαιο  συνέχιζε βαθύτερα, με το μήκος του να προσεγγίζει τα 1.400 μ. Οι ειδικοί  εκτιμούν ότι το βάθος του σίγουρα είναι τουλάχιστον 170 μ. και κατατάσσεται  τουλάχιστον στα πρώτα 30 παγκοσμίως με βάση το βάθος.

Νεκρός ο δύτης που αναζητούνταν στα Κάνδυλα

Νεκρός βρέθηκε ο δύτης που αγνοούνταν από το Σάββατο στο σπήλαιο της πηγής  Σίντζι στα Κάνδυλα Αρκαδίας. Συμμετείχε σε αποστολή τεσσάρων σπηλαιολόγων –  δυτών του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠΕΛΕΟ), που  καταδύθηκαν στα νερά της πηγής που αναβλύζουν από πλημμυρισμένο σπήλαιο.

Το σπήλαιο της πηγής Σίντζι θεωρείται το βαθύτερο στην Ελλάδα. Ερευνήθηκε για  πρώτη φορά το 1996 από μικρή ομάδα σπηλαιολόγων – σπηλαιοδυτών του ΣΠΕΛΕΟ. Η  σταδιακή καταγραφή της μορφής του και των πλημμυρισμένων αιθουσών, διαδρόμων και  βαράθρων του οδήγησε τελικά στο να επιβεβαιωθεί, το 2009, ότι είναι το βαθύτερο  πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ελλάδα.

Οι δύτες έφτασαν ως τα 153 μέτρα βάθος πριν σταματήσουν, ενώ το σπήλαιο  συνέχιζε βαθύτερα, με το μήκος του να προσεγγίζει τα 1.400 μ. Οι ειδικοί  εκτιμούν ότι το βάθος του σίγουρα είναι τουλάχιστον 170 μ. και κατατάσσεται  τουλάχιστον στα πρώτα 30 παγκοσμίως με βάση το βάθος.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X