Παρίσι:Nέες συγκρούσεις για τους γάμους ομοφυλοφίλων

Την ώρα που η γαλλική ταινία ύμνος στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, “Η ζωή της Αντέλ”, λάμβανε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, στο Παρίσι, ένα πεδίο «μάχης» ξεκινούσε το βράδυ της Κυριακής, με άγριες συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών των γάμων ομοφυλοφίλων  και των πολέμιων τους και την αστυνομία να κάνει 96 προσαγωγές και 39  κρατήσεις.

Πριν ανέβει η ένταση και ξεσπάσουν τα επεισόδια είχαν προηγηθεί δύο  διαδηλώσεις, μια υπέρ των γάμων των ομοφυλοφίλων και μια κατά, οι οποίες ωστόσο  είχαν ειρηνικό χαρακτήρα. Οι συγκρούσεις άρχισαν αργά το απόγευμα στην περιοχή  Les Invalides, όπου όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 200-300 άτομα εκσφενδόνισαν  σιδηρόβεργες και καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών και των δημοσιογράφων, με  αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας φωτογράφος του γαλλικού Πρακτορείου.

Παρά τις ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας, περίπου δέκα ακτιβιστές του Génération  identitaire κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στην ταράτσα της έδρας του Σοσιαλιστικού  Κόμματος και να ξεδιπλώσουν ένα πανό στο οποίο έγραφαν «Ολάντ, παραιτήσου». Αφού  συνελήφθησαν, απομακρύνθηκαν με αστυνομικό όχημα.

 

Σχετικά άρθρα