Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Πότε κινδυνεύει το παιδί μου να εμφανίσει τικ;
Γράφει η Ελένη Λαζαράτου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής στην Α´ Ψυχιατρική Κλινική, της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.-Τι είναι τα τικ ή αλλιώς μυοσπάσματα;Τα μυοσπάσματα (τικς) περιγράφονται σαν απότομες ξαφνικές κινήσεις, ακούσιες αλλά επιτακτικές, ταχείες, επαναλαμβανόμενες σε μη κανονικά χρονικά διαστήματα πού δεν εξυπηρετούν κανένα αντικειμενικό σκοπό. Τα τίκς αφορούν μύες ή ομάδες περιφερικών μυών που παίζουν κάποιο ρόλο στην έκφραση συναισθημάτων κατά την επικοινωνία. Τα τίκς έχουν ένα οργανικό υπόβαθρο αλλά προοδευτικά φορτίζονται με συναισθήματα και φαντασιώσεις και μπορούν να καθορίσουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο το παιδί καταλαβαίνει τον εαυτό του και τη διάκριση της εσωτερικής εμπειρίας από την εξωτερική έκφραση της συμπεριφοράς.Περισσότερα στο boro.gr

Πότε κινδυνεύει το παιδί μου να εμφανίσει τικ;

Γράφει η Ελένη Λαζαράτου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

-Τι είναι τα τικ ή αλλιώς μυοσπάσματα;

Τα μυοσπάσματα (τικς) περιγράφονται σαν απότομες ξαφνικές κινήσεις, ακούσιες αλλά επιτακτικές, ταχείες, επαναλαμβανόμενες σε μη κανονικά χρονικά διαστήματα πού δεν εξυπηρετούν κανένα αντικειμενικό σκοπό. Τα τίκς αφορούν μύες ή ομάδες περιφερικών μυών που παίζουν κάποιο ρόλο στην έκφραση συναισθημάτων κατά την επικοινωνία. Τα τίκς έχουν ένα οργανικό υπόβαθρο αλλά προοδευτικά φορτίζονται με συναισθήματα και φαντασιώσεις και μπορούν να καθορίσουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο το παιδί καταλαβαίνει τον εαυτό του και τη διάκριση της εσωτερικής εμπειρίας από την εξωτερική έκφραση της συμπεριφοράς.

Περισσότερα στο boro.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X