Ιράκ: Νέες επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε επιθέσεις που στόχευαν κυρίως στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, έγινε γνωστό από την αστυνομία και ιατρικές πηγές. Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο στην περιοχή της Μοσούλης. Η έκρηξη σημειώθηκε όταν οι στρατιώτες και η αστυνομία επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε ένα σπίτι. Στη ίδια πόλη ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ενόπλους. Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης στην επαρχία Αλ-Ανμπάρ στο δυτικό Ιράκ.

Η Μοσούλη και η πόλη Ανμπάρ κατοικούνται κυρίως από την μειονοτική κοινότητα των σουνιτών οι οποίοι έχουν προχωρήσει εδώ και μήνες σε κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για επιχείρηση στοχοποίησης τους.

Αλλά και στη Βαγδάτη από αντίστοιχες επιθέσεις σκοτώθηκαν πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου και ενός αστυνομικού. Το Ιράκ περνά μια νέα περίοδο αναζωπύρωσης της βίας από την αρχή του έτους αν και οι επιθέσεις δεν φθάνουν τα επίπεδα αυτών της περιόδου 2006-2007, όταν πάνω από χίλιοι άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους κάθε μήνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα