Αρχική / Σχέσεις / Προβλήματα στη σχέση: Γιατί δε με γνωρίζει στους δικούς του;
Προβλήματα στη σχέση: Γιατί δε με γνωρίζει στους δικούς του; thumbnail

Προβλήματα στη σχέση: Γιατί δε με γνωρίζει στους δικούς του;

 


Γεια σας σάς είχα γράψει ξανά στο παρελθόν. Το πρόβλημά μου είναι ότι είμαι χωρισμένη 52 ετών με κόρη στα 30 παντρεμένη και γιο 23 που μένει ακόμα μαζί μου. Με τον σύντροφό μου που είναι 49 και δεν έχει καναπαντρευτεί είμαστε 9 χρόνια μαζί τα 2 πρώτα χαλαρά και τα υπόλοιπα 7 πηγαινοέρχομαι στο σπίτι του, κοιμάμαι εκεί κάνω δουλειες είμαι δηλαδή η νοικοκυρά του σπιτιού αλλά δεν προχωράει η σχέση σε ένα επόμενο επίπεδο. Όταν έρχεται η μητέρα του εγω πρέπει να φεύγω από το σπίτι, δε με παίρνει μαζί του ούτε στο πατρικό του και όταν έρχεται η μητέρα του φροντίζει να κρύβει όλα τα ίχνη μου.


Έχει υποσχεθεί ότι θα με γνωρίσει στους δικούς του, δίνει ψεύτικες υποσχέσεις και δεν τις τηρεί και έχουμε χωρίσει αρκετές φορές. Μου λέει ότι η μητέρα του δεν αποδέχεται τη γκόμενα στο σπίτι του και πρέπει να έχουμε επίσημη σχέση. Εγώ όμως δε θέλω να παντρευτώ. Οι δικοί ου φέρνουν αντιρρήσεις και λένε αν σε θέλει πραγματικά πρέπει να κάνει κάτι. Τι με συμβουλεύετε;


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Φαίνεται πως έχετε βρει μια ισορροπία με το σύντροφό σας και μεταξύ σας είστε καλά. Όμως αυτή την σχέση που έχετε μεταξύ σας δεν φαίνεται να την αποδέχονται και οι υπόλοιποι άνθρωποι, οι συγγενείς. Ο καθένας έχει μια δική του άποψη για το πως "θα'πρεπε να είναι τα πράγματα για να είστε κατωχυρωμένη είτε εσείς είτε αυτός". Έτσι σας λένε -στο σύντροφό σας η μητέρα του και σε σας οι δικοί σας άνθρωποι- συμβουλές οι οποίες όταν πάτε να τις υλοποιήσετε έρχονται σε κόντρα μεταξύ τους κι έτσι καταλήγετε να διαφωνείτε με βάση τις απόψεις των άλλων. Η αλήθεια όμως είναι ότι στη σχέση αυτή είστε μόνο εσείς κι αυτός. Οπότε όταν έρχεται η μάνα του, η οποία δεν αποδέχεται τους όρους της σχέσης σας, εσείς ξεβολεύεστε για να δοθεί η εικόνα του συμβιβασμού με τη θέση και τις απόψεις της και αυτό είναι προφανώς εκνευριστικό γιατί δεν έχει καμία ουσία για σας, πέρα από το να ικανοποιεί κάποιες εντυπώσεις. Δεν έχει νόημα να αμφισβητείτε ο ένας τον άλλο, σα ζευγάρι, τις σχέσεις που έχει με τους οικείους του. Ίσως όμως έχει νόημα να δείτε πως αυτές οι σχέσεις επηρεάζουν τη δική σας. Έτσι θα δείτε πως μπορείτε να την προστατεύσετε. Π.χ.: Εφόσον συμβαίνει αρκετό καιρό να πρέπει να συμβιβαστείτε με το να φεύγετε από το σπίτι, θα πρέπει να σκεφτείτε με όρους κόστους-οφέλους. Δηλαδή να το κάνετε μεν, αλλά να υπάρχει κάτι που να ανταμείβει αυτή την προσπάθεια για να μη νιώθετε πως θυσιάζεστε γι'αυτή τη σχέση. π.χ.: Κάντε κάτι μαζί μετά από κάθε φορά που χρειάζεται να μείνετε μόνη.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X