Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Στίγκλιτς: Πολύ νωρίς για να κόψει ταχύτητα η Fed
Ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγλιτς δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για την Fed να περιορίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, λέγοντας ότι η οικονομία των ΗΠΑ δεν έχει επανέλθει στα επιθυμητά επίπεδα."Είναι το μόνο πρόγραμμα τόνωσης. Είναι ξεκάθαρο ότι η οικονομία δεν έχει επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα και να το δεχτούμε αυτό ως το νέο φυσιολογικό θα ήταν πραγματικά λάθος" υποστήριξε ο κ. Στίγκλιτς σε συνέντευξη του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρου στις 25 Μαϊου.Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Στίγκλιτς ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακόμα ισχυρά στοιχεία ότι το πρόγραμμα της Fed έχει προσφέρει υπερβολική τόνωση στην οικονομία των ΗΠΑ."Μπορεί να έχει επηρεάσει την αύξηση των τιμών στα στοιχεία ενεργητικού, μπορεί να έχει συμβάλλει κάπως στο πιο αδύναμο δολάριο, το οποίο έχει βοηθήσει τις εξαγωγές των ΗΠΑ" τόνισε.ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Στίγκλιτς: Πολύ νωρίς για να κόψει ταχύτητα η Fed

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγλιτς δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για την Fed να περιορίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, λέγοντας ότι η οικονομία των ΗΠΑ δεν έχει επανέλθει στα επιθυμητά επίπεδα.

"Είναι το μόνο πρόγραμμα τόνωσης. Είναι ξεκάθαρο ότι η οικονομία δεν έχει επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα και να το δεχτούμε αυτό ως το νέο φυσιολογικό θα ήταν πραγματικά λάθος" υποστήριξε ο κ. Στίγκλιτς σε συνέντευξη του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρου στις 25 Μαϊου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Στίγκλιτς ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακόμα ισχυρά στοιχεία ότι το πρόγραμμα της Fed έχει προσφέρει υπερβολική τόνωση στην οικονομία των ΗΠΑ.

"Μπορεί να έχει επηρεάσει την αύξηση των τιμών στα στοιχεία ενεργητικού, μπορεί να έχει συμβάλλει κάπως στο πιο αδύναμο δολάριο, το οποίο έχει βοηθήσει τις εξαγωγές των ΗΠΑ" τόνισε.

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X