Στη Συρία ο Μακέιν

Αντάρτες στη Συρία επισκέφθηκε σήμερα ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, όπως μεταδίδει το CNN. Πρόκειται για το πιο υψηλόβαθμο εκλεγμένο πρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών που μεταβαίνει στη χώρα που εδώ και δύο χρόνια μαστίζεται από εμφύλιες συγκρούσεις. Ο Μακέιν έφτασε στη Συρία μέσω Τουρκίας και έμεινε εκεί για πολλές ώρες.

Κατά την παραμονή του στη Συρία, ο γερουσιαστής συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, Σάλεμ Ίντρις, ενώ συναντήθηκε και με ηγέτες των ανταρτών, οι οποίοι ταξίδεψαν προκειμένου να τον συναντήσουν. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως στις συναντήσεις που είχε με τους αντάρτες, οι δεύτεροι άσκησαν πιέσεις προκειμένου να τους παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες οπλισμό, προκειμένου να συνεχίσουν τον ένοπλο αγώνα τους κατά του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το λογαριασμό του Μακέιν στο Twitter νωρίτερα ο γερουσιαστής βρισκόταν στη νότια Τουρκία προκειμένου να επιθεωρήσει το χώρο όπου έχουν εγκατασταθεί συστοιχίες του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Patriot. Ο γερουσιαστής το τελευταίο διάστημα ασκεί πιέσεις ώστε η Ουάσινγκτον να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία.

Σχετικά άρθρα