Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ο Συνήγορος του Πολίτη οριοθέτησε ιδιοκτησίες
Αποκατάσταση οριοθέτησης ιδιοκτησίας, μετά από διάνοιξη δρόμου στον δήμο Αποκορώνου, πέτυχε με διαμεσολάβησή του ο Συνήγορος του Πολίτη.Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ζήτησε την παρέμβαση της ανεξάρτητης Αρχής, καθώς συνεργείο του πρώην δήμου Βάμου Χανίων -νυν δήμου Αποκορώνου- παρενέβη στην ιδιοκτησία του, γκρέμισε ξερολιθιά, συγκέντρωσε τις πέτρες εντός του ακινήτου του και μετατόπισε το όριο της ιδιοκτησίας του κατά δέκα τμ. Όταν ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε προς τον δήμο, το συνεργείο επανήλθε, απέσυρε τις πέτρες, έκοψε ένα δέντρο και επανατοποθέτησε το πλέγμα, αλλά σε άλλη, επίσης, λανθασμένη θέση.Ο Συνήγορος ζήτησε με επιστολή του από τον δήμο, να ενημερωθεί για τη μη νόμιμη παρέμβαση στην ιδιοκτησία, ενώ στην απάντησή του, ο τότε δήμος Βάμου επικαλέστηκε την ανάγκη διάνοιξης του επαρχιακού δρόμου, λόγω επικινδυνότητας και επισήμανε, ότι δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη.Στη συνέχεια, η Αρχή με νεότερο έγγραφό της, τόνισε στον δήμο Αποκορώνου, ότι η σωστή και νόμιμη διαδικασία θα ήταν η αναγκαστική απαλλοτρίωση, αλλά ο δήμος ανέφερε ότι δεν προχώρησε στη διαδικασία απαλλοτρίωσης, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα αποζημίωσης. Η Αρχή επανήλθε, αλλά ο δήμος παρέλειψε να ανταποκριθεί, με αποτέλεσμα ο Συνήγορος να απευθυνθεί για την υπόθεση στον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.Ο γενικός γραμματέας, κάλεσε σε απολογία τον δήμαρχο για τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος, λόγω παράλειψης συνεργασίας με την ανεξάρτητη Αρχή. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Αποκορώνου γνωστοποίησε στον Συνήγορο, ότι τα δύο μέρη συμφώνησαν για την επανατοποθέτηση του συρματοπλέγματος που είχε αφαιρεθεί.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Συνήγορος του Πολίτη οριοθέτησε ιδιοκτησίες

Αποκατάσταση οριοθέτησης ιδιοκτησίας, μετά από διάνοιξη δρόμου στον δήμο Αποκορώνου, πέτυχε με διαμεσολάβησή του ο Συνήγορος του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ζήτησε την παρέμβαση της ανεξάρτητης Αρχής, καθώς συνεργείο του πρώην δήμου Βάμου Χανίων -νυν δήμου Αποκορώνου- παρενέβη στην ιδιοκτησία του, γκρέμισε ξερολιθιά, συγκέντρωσε τις πέτρες εντός του ακινήτου του και μετατόπισε το όριο της ιδιοκτησίας του κατά δέκα τμ.

Όταν ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε προς τον δήμο, το συνεργείο επανήλθε, απέσυρε τις πέτρες, έκοψε ένα δέντρο και επανατοποθέτησε το πλέγμα, αλλά σε άλλη, επίσης, λανθασμένη θέση.

Ο Συνήγορος ζήτησε με επιστολή του από τον δήμο, να ενημερωθεί για τη μη νόμιμη παρέμβαση στην ιδιοκτησία, ενώ στην απάντησή του, ο τότε δήμος Βάμου επικαλέστηκε την ανάγκη διάνοιξης του επαρχιακού δρόμου, λόγω επικινδυνότητας και επισήμανε, ότι δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη.

Στη συνέχεια, η Αρχή με νεότερο έγγραφό της, τόνισε στον δήμο Αποκορώνου, ότι η σωστή και νόμιμη διαδικασία θα ήταν η αναγκαστική απαλλοτρίωση, αλλά ο δήμος ανέφερε ότι δεν προχώρησε στη διαδικασία απαλλοτρίωσης, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα αποζημίωσης.

Η Αρχή επανήλθε, αλλά ο δήμος παρέλειψε να ανταποκριθεί, με αποτέλεσμα ο Συνήγορος να απευθυνθεί για την υπόθεση στον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Ο γενικός γραμματέας, κάλεσε σε απολογία τον δήμαρχο για τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος, λόγω παράλειψης συνεργασίας με την ανεξάρτητη Αρχή. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Αποκορώνου γνωστοποίησε στον Συνήγορο, ότι τα δύο μέρη συμφώνησαν για την επανατοποθέτηση του συρματοπλέγματος που είχε αφαιρεθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X