Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ποσό-ρεκόρ για μια τσάντα
Μια τσάντα χειρός Μπίρκιν, ένα από τα γνωστότερα και διασημότερα μοντέλα γνωστού οίκου, πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 63.800 ευρώ σε δημοπρασία στο Παρίσι, λόγω του χρώματος και του υλικού από το οποίο ήταν κατασκευασμένη.Η τσάντα κατασκευάστηκε το 2006 από δέρμα θαλάσσιου κροκόδειλου και ξεχωρίζει γιατί είναι τρίχρωμη, σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, του έντονου ροζ και του βαθυκόκκινου. Η αρχική εκτίμηση για την τιμή της ήταν μεταξύ 40.000-50.000 ευρώ αλλά στη δημοπρασία που έγινε στις 21 Μαΐου έφτασε τις 63.800 ευρώ, ποσό που σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Artcurial αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.Δεν διευκρινίστηκε ποιος απέκτησε τελικά την τσάντα. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε σε μια άλλη τσάντα Μπίρκιν, επίσης από δέρμα θαλάσσιου κροκόδειλου, σε χρώμα κερασί, που πουλήθηκε έναντι 61.000 ευρώ το 2011. Στην ίδια τιμή είχε πουληθεί πέρσι μια άλλη Μπίρκιν χρώματος μπλε τζιν.Το απόλυτο ρεκόρ ανήκει σε μια Μπίρκιν που την άνοιξη του 2007 έφτασε τα 74.000 ευρώ. Επρόκειτο όμως για τσάντα που ανήκε στην ίδια την Τζέιν Μπίρκιν, την τραγουδίστρια που αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του συγκεκριμένου μοντέλου, τη δεκαετία του 1980. Η πώληση εκείνη είχε γίνει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποσό-ρεκόρ για μια τσάντα

Μια τσάντα χειρός Μπίρκιν, ένα από τα γνωστότερα και διασημότερα μοντέλα γνωστού οίκου, πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 63.800 ευρώ σε δημοπρασία στο Παρίσι, λόγω του χρώματος και του υλικού από το οποίο ήταν κατασκευασμένη.

Η τσάντα κατασκευάστηκε το 2006 από δέρμα θαλάσσιου κροκόδειλου και ξεχωρίζει γιατί είναι τρίχρωμη, σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, του έντονου ροζ και του βαθυκόκκινου. Η αρχική εκτίμηση για την τιμή της ήταν μεταξύ 40.000-50.000 ευρώ αλλά στη δημοπρασία που έγινε στις 21 Μαΐου έφτασε τις 63.800 ευρώ, ποσό που σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Artcurial αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Δεν διευκρινίστηκε ποιος απέκτησε τελικά την τσάντα. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε σε μια άλλη τσάντα Μπίρκιν, επίσης από δέρμα θαλάσσιου κροκόδειλου, σε χρώμα κερασί, που πουλήθηκε έναντι 61.000 ευρώ το 2011. Στην ίδια τιμή είχε πουληθεί πέρσι μια άλλη Μπίρκιν χρώματος μπλε τζιν.

Το απόλυτο ρεκόρ ανήκει σε μια Μπίρκιν που την άνοιξη του 2007 έφτασε τα 74.000 ευρώ. Επρόκειτο όμως για τσάντα που ανήκε στην ίδια την Τζέιν Μπίρκιν, την τραγουδίστρια που αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του συγκεκριμένου μοντέλου, τη δεκαετία του 1980. Η πώληση εκείνη είχε γίνει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X