Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σκόνη από την Αφρική

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σκόνη από την Αφρική συνθέτουν το σκηνικό του καιρού την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ η θερμοκρασία φτάνει τους 29 βαθμούς δίνοντας μικρή “ανάσα”, λίγο πριν την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις μεσημβρινές ώρες και είναι  πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Πέμπτη, στα βορειοδυτικά θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Παρασκευή, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Το Σάββατο θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά άρθρα