Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Σταθερό προβάδισμα αλλά χωρίς πλειοψηφία
Ξεκάθαρο προβάδισμα, αλλά χωρίς την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δίνει στους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες(CDU) νέα δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL και του περιοδικού Stern. Οι Χριστιανοδημοκράτες χάνουν μια μονάδα από την περασμένη εβδομάδα και βρίσκονται στο 40%, ωστόσο ο κυβερνητικός εταίρος τους, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες(FDP) παραμένουν στο 4%, κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%). Οι Σοσιαλδημοκράτες(SPD) διατηρούν το 24%, οι Πράσινοι κερδίζουν μία μονάδα και φθάνουν το 14%, ενώ η Αριστερά μένει σταθερή στο 8%. Σταθεροί στο 3% παραμένουν τόσο οι Πειρατές όσο και το νεοσύστατο κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία"(AfD). Αναλύοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Forsa Μάνφρεντ Γκιούλνερ επισημαίνει ότι θεωρεί πολύ πιθανό τελικά οι Φιλελεύθεροι να καταφέρουν την είσοδό τους στην Βουλή, καθώς, όπως λέει, πολύ από τους ερωτηθέντες δηλώνουν ότι θα αποφασίσουν λίγο πριν από τις εκλογές, ενώ εκτιμά ότι ο κεντρικός πυρήνας ψηφοφόρων των Πρασίνων δεν επηρεάζεται ούτε από τις εξαγγελίες του κόμματος για αύξηση της φορολογίας αλλά ούτε και από τις φήμες περί παιδοφιλίας. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σταθερό προβάδισμα αλλά χωρίς πλειοψηφία

Ξεκάθαρο προβάδισμα, αλλά χωρίς την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δίνει στους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες(CDU) νέα δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL και του περιοδικού Stern.

Οι Χριστιανοδημοκράτες χάνουν μια μονάδα από την περασμένη εβδομάδα και βρίσκονται στο 40%, ωστόσο ο κυβερνητικός εταίρος τους, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες(FDP) παραμένουν στο 4%, κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%).

Οι Σοσιαλδημοκράτες(SPD) διατηρούν το 24%, οι Πράσινοι κερδίζουν μία μονάδα και φθάνουν το 14%, ενώ η Αριστερά μένει σταθερή στο 8%. Σταθεροί στο 3% παραμένουν τόσο οι Πειρατές όσο και το νεοσύστατο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία»(AfD).

Αναλύοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Forsa Μάνφρεντ Γκιούλνερ επισημαίνει ότι θεωρεί πολύ πιθανό τελικά οι Φιλελεύθεροι να καταφέρουν την είσοδό τους στην Βουλή, καθώς, όπως λέει, πολύ από τους ερωτηθέντες δηλώνουν ότι θα αποφασίσουν λίγο πριν από τις εκλογές, ενώ εκτιμά ότι ο κεντρικός πυρήνας ψηφοφόρων των Πρασίνων δεν επηρεάζεται ούτε από τις εξαγγελίες του κόμματος για αύξηση της φορολογίας αλλά ούτε και από τις φήμες περί παιδοφιλίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X