Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Υπολογιστής Apple-1 πουλήθηκε προς 666.000 δολάρια
Ένας υπολογιστής ηλικίας 37 ετών, ένας Apple-1, πουλήθηκε έναντι ενός αμύθητου ποσού. Η δημοπρασία έγινε στην Κολονία της Γερμανίας και το τελικό ποσό των 666.000 δολάρια αποτελεί ρεκόρ τόσο για τον Οίκο που τη διοργάνωσε, όσο και για την αγορά ρετρό προϊόντων της Apple. O προηγούμενος Apple-1 που είχε πουληθεί σε δημοπρασία, επίσης μοντέλο του 1976, είχε πιάσει 26.000 δολάρια. Στην πρόσφατη περίπτωση, όμως, η τιμή εκτοξεύτηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Apple-1 βρισκόταν σε λειτουργική κατάσταση. Σύμφωνα με πηγές της Apple, υπάρχουν μόλις 6 λειτουργικοί Apple-1 στον κόσμο αυτήν τη στιγμή. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του είχε κάνει και το μακρινό ταξίδι από τη Γερμανία μέχρι τη Καλιφόρνια για να βρει το Steve Wozniak και να τον παρακαλέσει να υπογράψει τον υπολογιστή. Προφανώς άξιζε τον κόπο, γιατί αυτή η υπογραφή ανέβασε την αξία... Ο νέος ιδιοκτήτης του vintage υπολογιστή της Apple προτίμησε να μην αποκαλύψει το όνομά του και το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για κάποιον ασιάτη πολυεκατομμυριούχο. ΠΗΓΗ: thegang.gr

Υπολογιστής Apple-1 πουλήθηκε προς 666.000 δολάρια

Ένας υπολογιστής ηλικίας 37 ετών, ένας Apple-1, πουλήθηκε έναντι ενός αμύθητου ποσού.

Η δημοπρασία έγινε στην Κολονία της Γερμανίας και το τελικό ποσό των 666.000 δολάρια αποτελεί ρεκόρ τόσο για τον Οίκο που τη διοργάνωσε, όσο και για την αγορά ρετρό προϊόντων της Apple.

O προηγούμενος Apple-1 που είχε πουληθεί σε δημοπρασία, επίσης μοντέλο του 1976, είχε πιάσει 26.000 δολάρια.

Στην πρόσφατη περίπτωση, όμως, η τιμή εκτοξεύτηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Apple-1 βρισκόταν σε λειτουργική κατάσταση. Σύμφωνα με πηγές της Apple, υπάρχουν μόλις 6 λειτουργικοί Apple-1 στον κόσμο αυτήν τη στιγμή.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του είχε κάνει και το μακρινό ταξίδι από τη Γερμανία μέχρι τη Καλιφόρνια για να βρει το Steve Wozniak και να τον παρακαλέσει να υπογράψει τον υπολογιστή. Προφανώς άξιζε τον κόπο, γιατί αυτή η υπογραφή ανέβασε την αξία…

Ο νέος ιδιοκτήτης του vintage υπολογιστή της Apple προτίμησε να μην αποκαλύψει το όνομά του και το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για κάποιον ασιάτη πολυεκατομμυριούχο.

ΠΗΓΗ: thegang.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X