Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Yψηλή ραπτική από ιστό αράχνης
Ένα φόρεμα που θα χαρίζει στην κάτοχό του λίγη από την αίγλη της Spiderwoman, χάρη στην πανίσχυρη ύφανσή του με μετάξι αράχνης έφτιαξε η ιαπωνική εταιρεία Spiber.To υλικό από το οποίο έχει δημιουργηθεί το μπλε κοκτέιλ φόρεμα, έχει λάβει την ονομασία Qmonos, η οποία προέρχεται από την ιαπωνική λέξη kumonosu, που σημαίνει ιστός αράχνης.Το μετάξι αράχνης είναι περίπου πέντε φορές ισχυρότερο από το ατσάλι και πολύ πιο ελαστικό από το νάιλον. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι, σε περίπτωση που το μετάξι της αράχνης χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή μιας πανοπλίας, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν ανθεκτικότερο του κέβλαρ, ανάλογα με το είδος της αράχνης από το οποίο προέρχεται το μετάξι."Αραχνοΰφαντο

Yψηλή ραπτική από ιστό αράχνης

Ένα φόρεμα που θα χαρίζει στην κάτοχό του λίγη από την αίγλη της… Spiderwoman, χάρη στην πανίσχυρη ύφανσή του με μετάξι αράχνης έφτιαξε η ιαπωνική εταιρεία Spiber.

To υλικό από το οποίο έχει δημιουργηθεί το μπλε κοκτέιλ φόρεμα, έχει λάβει την ονομασία Qmonos, η οποία προέρχεται από την ιαπωνική λέξη kumonosu, που σημαίνει ιστός αράχνης.

Το μετάξι αράχνης είναι περίπου πέντε φορές ισχυρότερο από το ατσάλι και πολύ πιο ελαστικό από το νάιλον. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι, σε περίπτωση που το μετάξι της αράχνης χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή μιας πανοπλίας, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν ανθεκτικότερο του κέβλαρ, ανάλογα με το είδος της αράχνης από το οποίο προέρχεται το μετάξι.

«Αραχνοΰφαντο

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X