Επαφές Μεϊμαράκη, με την ομογένεια του Τορόντο

Επαφές με την ελληνική ομογένεια του Τορόντο είχε χθες ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψής του στον Καναδά.

Ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το πολυσχιδές έργο της Μητρόπολης Καναδά, ξεναγώντας τον στην Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τορόντο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα εγκαρδιότητας και αμοιβαίας εκτίμησης παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά, Ελευθέριου Αγγελόπουλου και του Γενικού προξένου της Ελλάδας στο Τορόντο, Δημήτρη Αζεμόπουλου.

Στη συνέχεια, η αποστολή κατευθύνθηκε στην Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο, όπου ο κ. Μεϊμαράκης είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αντώνη Αρτεμάκη, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και εκπροσώπους συλλόγων και οργανώσεων της παροικίας του Τορόντο και ενημερώθηκε για θέματα που απασχολούν την ευρύτερη ελληνική παροικία και τον κοινοτικό οργανισμό.

Στην ομιλία του προς την ελληνική ομογένεια του Τορόντο ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων μετέφερε τα θετικά νέα περί αναστροφής του κλίματος υπέρ της Ελλάδας, τονίζοντας την αποτελεσματικότητα της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης, ενημέρωσε τους ομογενείς για τις διμερείς επαφές του με πολιτειακούς παράγοντες στην Οττάβα, επισημαίνοντας το φιλικό κλίμα του Καναδά απέναντι στην Ελλάδα σχετικά με τις επενδυτικές προοπτικές.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης, εξήρε τον σημαντικό ρόλο της ελληνικής ομογένειας, που αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Καναδά, όπως τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα