Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Γαλλία: Έξι άνδρες συνελήφθησαν
Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν χθες έξι άνδρες οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τις δολοφονίες που διέπραξε πέρσι ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μερά στην Τουλούζη και το Μοντομπάν.Οι τέσσερις από τους υπόπτους συνελήφθησαν στην Τουλούζη, όπου ο Μερά είχε σκοτώσει τα τέσσερα από τα επτά θύματά του, τον Μάρτιο του 2012, προτού σκοτωθεί και ο ίδιος κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Οι άλλοι δύο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Παρίσι. Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό France Info οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 24 έως 30 ετών και πιστεύεται ότι ήταν φίλοι του Μερά.Ο 23χρονος Μερά είχε σκοτώσει τρεις αλεξιπτωτιστές, έναν ραβίνο και τρία μικρά παιδιά στην Τουλούζη και τη γειτονική πόλη Μοντομπάν. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είχε εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα τρομοκρατών στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.Οι γαλλικές αρχές αρχικά τον παρουσίαζαν σαν έναν "μοναχικό λύκο

Γαλλία: Έξι άνδρες συνελήφθησαν

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν χθες έξι άνδρες οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τις δολοφονίες που διέπραξε πέρσι ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μερά στην Τουλούζη και το Μοντομπάν.

Οι τέσσερις από τους υπόπτους συνελήφθησαν στην Τουλούζη, όπου ο Μερά είχε σκοτώσει τα τέσσερα από τα επτά θύματά του, τον Μάρτιο του 2012, προτού σκοτωθεί και ο ίδιος κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Οι άλλοι δύο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Παρίσι. Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό France Info οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 24 έως 30 ετών και πιστεύεται ότι ήταν φίλοι του Μερά.

Ο 23χρονος Μερά είχε σκοτώσει τρεις αλεξιπτωτιστές, έναν ραβίνο και τρία μικρά παιδιά στην Τουλούζη και τη γειτονική πόλη Μοντομπάν. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είχε εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα τρομοκρατών στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Οι γαλλικές αρχές αρχικά τον παρουσίαζαν σαν έναν "μοναχικό λύκο

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X