Πέφτουν οι τόνοι για το αντιρατσιστικό

 

Να αποφορτίσει το πολιτικό κλίμα επιθυμεί τώρα το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ρήξη που σημειώθηκε στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Το κυβερνητικό επιτελείο ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο που θα φέρουν τα δύο άλλα κόμματα της συμπολίτευσης ενώ δεν φαίνεται να ανησυχεί για την μάχη εντυπώσεων και τους πολιτικούς χαρακτηρισμούς που θα προκύψουν στην Βουλή κατά την συζήτηση. Συνεργάτες του πρωθυπουργού διέρρεαν ότι «ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πρώτος που στράφηκε καθαρά και απερίφραστα εναντίον της Χρυσής Αυγής και του φασιστικού φαινομένου εδώ και πολύ καιρό. Επιπλέον η θέση της ΝΔ είναι ότι η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να περιθωριοποιηθεί και όχι να ποινικοποιηθεί».
Επιπλέον το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιθυμεί να γίνει σύντομα νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ που ζητούν να ορισθεί για αύριο Πέμπτη. Καθώς η πρόταση του ΠΑΣΟΚ έχει πάρει το δρόμο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας τυχόν σύσκεψη θα ασχοληθεί με τον συντονισμό της κυβερνητικής λειτουργίας που ζήτησαν επιτακτικά στις δηλώσεις τους οι κ.κ. Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης. Αντίθετα το Μέγαρο Μαξίμου προτιμά να μην συζητηθούν τα ζητήματα αυτά εν θερμώ και ενώ είναι ακόμη νωπές οι εντυπώσεις από την ρήξη στο αντιρατσιστικό. Επιπλέον είναι αμφίβολο αν ο κ. Αντώνης Σαμαράς θέλει να συζητήσει τον επαναπροσδιορισμό της προγραμματικής συμφωνίας που ζητά ο κ. Βενιζέλος ή την δημιουργία συντονιστικού οργάνου που θα ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Από την άλλη θα πρέπει ο κ. Σαμαράς να κάνει κάποια κίνηση καλής θέλησης προς τους δύο εταίρους του οι οποίοι αφήνουν να εννοηθεί ότι στην επόμενη φορά που θα τους αιφνιδιάσει κάποιος υπουργός δεν θα ψηφίσουν στην Βουλή. Ο δε κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση βασίζεται στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ότι δεν είναι μονοκομματική.

Σχετικά άρθρα