Συναγερμός στη Ρώμη: 3 δολοφονίες σε 12 ώρες!

Συναγερμός στη Ρώμη όπου σε διάστημα μικρότερο των 12 ωρών, δηλαδή από τα χαράματα μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης, σημειώθηκαν τρεις δολοφονίες. Έως τώρα στην Αιώνια Πόλη δεν είχε σημειωθεί ποτέ μια τόσο εντυπωσιακή σειρά βίαιων, φονικών επιθέσεων μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 6 το πρωί (τοπική ώρα), ένας συνταξιούχος 62 ετών, ο οποίος είχε βγάλει βόλτα το σκύλο του, πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι από ένοπλο που εξαφανίσθηκε αμέσως μετά την εκτέλεση.
Το θύμα -πρώην θυρωρός σε γραφεία δημοτικού διαμερίσματος- είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση μικρής ποσότητας ναρκωτικών.
Στις 4 μ.μ., στην παραθαλάσσια περιοχή Φοτσένε, ένας 40χρονος δολοφονήθηκε δίπλα στην πόρτα του σπιτιού του, μπροστά στη γυναίκα του και τον ανήλικο γιό του. Ο δράστης απομακρύνθηκε με μηχανάκι.
Λίγο πριν δύσει ο ήλιος, στο Άντσιο, μια άλλη παραθαλάσσια περιοχή κοντά στην Ρώμη, ένας νέος 20 ετών, στην περίπτωση αυτή επίσης με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο για διακίνηση ναρκωτικών, δολοφονήθηκε από δυο ενόπλους ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του.
Ένας φίλος του, 21 ετών, που ήταν μαζί του μέσα στο αυτοκίνητο, τραυματίσθηκε βαριά στον αριστερό πνεύμονα και μεταφέρθηκε άμεσα σε εντατική μονάδα κοντινού νοσοκομείου.

Το βράδυ της Τρίτης σε εκπομπή του Rai Tre, ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς για την δημαρχία της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο κατηγόρησε τον κεντροδεξιό αντίπαλό του και απερχόμενο δήμαρχο Τζάνι Αλεμάνο ότι κατά την θητεία του η Ρώμη έγινε μια πόλη λιγότερο ασφαλής «με επέκταση της μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος».
«Οι θεωρητικά ευγενείς προθέσεις του Μαρίνο δεν αρκούν για να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα, η ασφάλεια ήταν ανέκαθεν προτεραιότητά μου», απάντησε ο Αλεμάνο.
Υπενθυμίζεται ότι ο β΄γύρος των δημοτικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Ιουνίου και ότι στον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής και Δευτέρας ο Ινιάτσιο Μαρίνο εξασφάλισε ποσοστό 42,60% και ο Τζάνι Αλεμάνο 30,27%.

Σχετικά άρθρα