Τραγανά ρολά (Spring Rolls) με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τα ρολά</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φλ. ψιλοκομμένο λάχανο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 φρέσκα κρεμμύδια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκ. σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. φύτρες φασολιών η άλλες φύτρες (προαιρετικά)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. σόγια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γρ. ψιλά noodles ρυζιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">20 φύλλα για spring rolls (φύλλα ρυζιού)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">σπορέλαιο για τηγάνισμα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς για το σερβίρισμα</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη σάλτσα</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2 σκ. σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 πιπεριές Φλωρίνης</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μήλο καθαρισμένο και τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. κόκκινο ξίδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3/4 φλ. νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.σ. αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. μέλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. μπούκοβο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουρ (προαιρετικά)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. νερό (προαιρετικά)</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<h2><span style="font-size: small;"><strong>Για τα ανοιξιάτικα ρολά Spring Rolls</strong></span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουμε τα νουντλς σε μπολ και τα καλύπτουμε με βραστό νερό. Αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε με ψαλίδι κουζίνας σε μέγεθος 3-4εκ. Ζεσταίνουμε γουόκ ή βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το λάδι, φροντίζοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια του γουόκ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και  το λάχανο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερ, τα νουντλς, τις φύτρες, το λευκό ξίδι μπαλσάμικο και τη σόγια και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2λεπτά. Τρίβουμε πιπέρι. Τα βγάζουμε σε μπολ να κρυώσουν. Ανακατεύουμε λίγο κορν φλάουρ με λίγο νερό. Ανοίγουμε τα φύλλα ρυζιού και παίρνουμε ένα ένα φύλλο τοποθετώντας το διαγώνια, δηλαδή όπως είναι τετράγωνο η μια γωνία γυρισμένη προς εμάς. Ακουμπάμε επάνω γέμιση κατά μήκος. Διπλώνουμε τη γωνία πάνω στην γέμιση και κλείνουμε τις δυο πλαϊνές γωνιές ώστε να σχηματιστεί ρολό. Αλείφουμε το τελείωμα με λίγο διαλυμένο κορν φλάουρ ώστε να κολλήσει καλά το ρολό. Το τυλίγουμε μέχρι την κάτω γωνία. Σε αυτό το στάδιο τα διατηρούμε για 1 μέρα στο ψυγείο η αρκετό καιρό στην κατάψυξη. Όμοια φτιάχνουμε τα υπόλοιπα ανοιξιάτικα ρολά. Τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι σε μπόλικο καυτό λάδι. Για 3-4 λεπτά να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;"><strong>Για τη σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς (sweet chili sauce) με μέλι</strong></span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Καθαρίζουμε τις πιπεριές και κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από κορν φλάουρ και νερό. Τα αλέθουμε σε πουρέ. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να έρθουν σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν οι πιπεριές και να πυκνώσει το μείγμα. Προαιρετικά : Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά, και να πυκνώσει ελαφρά. Βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάντοτε κρύα με σπρινγκ ρολς θαλασσινά ή κρεατικά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα