Αρχική / More / Travel Choices / Τα 5 καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας
Τα 5 καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας thumbnail

Τα 5 καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας

Μπορεί να ήρθε ο Μάρτιος αλλά ο καιρός δε λέει ακόμα να ζεστάνει… Και αν δεν καταφέρατε το Χειμώνα να αποδράσετε  σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο, τότε τώρα ίσως να είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Ακόμα υπάρχει χιόνι, κάνει αρκετό κρύο και σίγουρα θα είναι πιο ήρεμα τα πράγματα σε σχέση με τη “hιgh season” των χιονοδρομικών που είναι ο Δεκέμβριος και ο Γενάρης! Μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω προορισμούς, αναλόγα με το πού μένετε, τι υπηρεσίες επιθυμείτε και πόσο χρόνο -και χρήματα- διαθέτετε.


Παρνασσός


Ο πλέον δημοφιλής χειμερινός προορισμός της Ελλάδας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το χιονοδρομικό κέντρο απλώνεται σε δύο διαφορετικές περιοχές, τα Κελάρια και τη Φτερόλακκα. Οι επισκέπτες συγκεντρώνονται στα σαλέ και τις πίστες με υψόμετρο που φτάνει τα 2.250μ. είτε για να κάνουν σκι, είτε για να βγάλουν ωραίες φωτογραφίες κάνοντας βόλτα στο χιόνι. Φέτος, πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση εκσυγχρονισμού του και λειτουργεί πλέον υπό το ειδικό σήμα λειτουργίας τουριστικών υποδομών ΕΟΤ.


Πρόσβαση: 180 χιλιόμετρα από την Αθήνα, περίπου δύο ώρες με αυτοκίνητο
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 08.00 με 16.00
Παροχές: 21 πίστες και 13 αναβατήρες εκτείνονται στα Κελάρια και τη Φτερόλακα, μαθήματα Χιονοδρομίας, ενοικιάσεις εξοπλισμού, Bar και Restaurants. 


Τιμές: Τα εισιτήρια για τους ενήλικες είναι από 12€ έως 15€ (τις καθημερινές) και από 24€ έως 30€ (Σ-Κ και Αργίες). Μπορείτε να τα αγοράσετε επι τόπου ή μέσω Internet ενώ υπάρχουν ειδικές τιμές για φοιτητές, μαθητές, ΑΜΕΑ και άτομα άνω των 65 και 75 ετών. Πιο συγκεκριμένα,  Για φοιτητές είναι από 10€ έως 20€, οι μαθητές (5-17 ετών) πληρώνουν από 8€ έως 15€, ενώ τα παιδιά κάτω των 5 ετών, τα ΑΜΕΑ και τα άτομα άνω των 75 ετών πληρώνουν 1€.


Αν δε γνωρίζετε καθόλου σκι και επιθυμείτε να μάθετε, η βοήθεια επαγγελματιών δασκάλων θα σας λύσει τα χέρια, με κόστος ανά μάθημα 11€ – 27€. Καϊμακτσαλάν


Το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν είναι ίσως η δημοφιλέστερη επιλογή για τους Θεσσαλονικείς και για τους Βορειοελλαδίτες γενικότερα. Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο βουνό της Eλλάδας που υψώνεται κατά μήκος της ελληνο-γουγκοσλαβικής μεθορίου, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού του τμήματος ανήκει στο Nομό Πέλλας. Πόλος έλξης για φυσιολάτρες και ορειβάτες, κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτονται τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Xιονοδρομικού Kέντρου του Bόρρα. Απέχει 45 χιλιόμετρα από την πανέμορφη πόλη της Έδεσσας και αναπτύσσεται στην νοτιοανατολική πλευρά του όρους σε υψόμετρο από 2.050μ. έως 2.480μ.

Πρόσβαση: 660χλμ. από την Αθήνα, 139 χλμ. από την Θεσσαλονίκη

Ώρες Λειτουργίας: 08.30 – 15.00
Παροχές: 13 πίστες κυμαινόμενης δυσκολίας, 4 αναβατήρες, Snowcat, Snowmobile σκούτερ, μαθήματα Χιονοδρομίας


Τιμές: Το εισιτήριο για τους ενήλικες είναι από 7€ έως 15€ (χαμηλή – υψηλή περίοδος αντίστοιχα), για τους μαθητές από 5 έως 17 χρονών και τους φοιτητές η είσοδος είναι από 3,50€ έως 7€, για παιδιά έως 5 ετών και ΑΜΕΑ  είναι 1€, ενώ υπάρχει και οικογενειακό εισιτήριο 2+2 από 30€ έως 37€.Καλάβρυτα


Το χιονοδρομικό κέντρο του Καλαβρύτων βρίσκεται μόλις 15 χιλ. από την ιστορική κωμόπολη των Καλαβρύτων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Πελοποννήσου και το δεύτερο σε επισκεψιμότητα όσον αφορά τους Αθηναίους εκδρομείς και σκιέρ.
Στη βάση του χιονοδρομικού θα βρείτε το σαλέ με το εστιατόριο και τη καφετέρια, το χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων, κάποιες σχολές σκι καθώς και εξοπλισμό. Η οροσειρά Χελμός έχει υψόμετρο 1.700μ. και η κορυφή του φτάνει τα 2.350μ.

Πρόσβαση: 203 χλμ. από την Αθήνα, περίπου δυόμισι ώρες με το αυτοκίνητο
Ώρες Λειτουργίας: 09.00 – 16.00
Παροχές: 12 πίστες, 7 αναβατήρες, Snowpark, Παιδότοπος, μαθήματα Χιονοδρομίας, ενοικιάσεις εξοπλισμού σκι.


Τιμές: Τα εισιτήρια για τους ενήλικες είναι από 15€ έως 25€ (χαμηλή – υψηλή περίοδος αντίστοιχα), για τα άτομα ηλικίας από 5 έως 18 ετών και φοιτητές από 12€ έως 20€, για τα παιδιά έως 5 χρονών, τα ΑΜΕΑ και τα άτομα πάνω από 70 χρονών είναι δωρεάν.


Οι τιμές για τις υπηρεσίες έχουν ως εξής: για ενοικίαση εξοπλισμού σκι από 15€ έως 20€, για σετ snowboard 15€ με 20€ και τέλος για έλκηθρο 8€ με 10€.3-5 Πηγάδια


Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βερνίου σε υψόμετρο 1430-2005μ. Απέχει 17χλμ. από την πόλη της Νάουσας και ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος παραμένει πάντοτε ανοικτός κατά την χειμερινή περίοδο. Στα 3-5 Πηγάδια λειτουργεί ξενοδοχείο και ξενώνας καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου. Η άρτια υποδομή του χιονοδρομικού κέντρου, εκτός από τα χειμερινά σπορ, προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες (ορειβασία, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, αιωροπτερισμό, αλεξίπτωτο πλαγιάς).

Πρόσβαση: 557χλμ. από την Αθήνα, 108χλμ. από τη Θεσσαλονίκη
Ώρες Λειτουργίας: 09.00 -16.00
Παροχές: 10 πίστες, 7 αναβατήρες, μαθήματα – σχολή ski & snb, ενοικιάσεις εξοπλισμού σκι, snowmobiles.


Τιμές: Για τους ενήλικες οι τιμές κυμαίνονται από 10€ έως 15€ (χαμηλή-υψηλή περίοδος) ενώ οι Μαθητές (12+), οι φοιτητές, οι στρατιώτες, οι πολύτεκνοι, οι άνεργοι, τα σώματα ασφαλείας και οι άνω των 65 ετών πληρώνουν από 8€ έως 13€. Επίσης υπάρχει και το οικογενεικό εισιτήριο (γονείς και δύο παιδιά 12+) από 40€ έως 50€. Η είσοδος στα ΑΜΕΑ είναι δωρεάν.Μαίναλο


Tο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου βρίσκεται στο Νομό Αρκαδίας στο οροπέδιο της Οστρακίνας σε υψόμετρο 1600 μέτρα, κάτω από την υψηλότερη κορυφή του Μαινάλου (Προφήτης Ηλίας 1981 μ.). Mπορεί να μην είναι το χιονοδρομικό κέντρο που απευθύνεται στους μανιώδεις σκιέρ που θέλουν τις μεγάλες πίστες με τις απέραντες εκτάσεις, έχει όμως μερικές δύσκολες πίστες και πεδίο με απάτητο χιόνι μέσα στα έλατα. Παράλληλα, είναι ιδανικό για εκμάθηση σκι, αλλά και για παιχνίδια στο χιόνι. 

Πρόσβαση: 162χλμ. από την Αθήνα, περίπου 2 ώρες με το αυτοκίνητο
Ώρες Λειτουργίας: 08.30 – 16.30
Παροχές: 8 πίστες, 4 αναβατήρες, σαλέ, ειδικό πάρκο για snowmobiles, πίστα διαμορφωμένη για snowtubes.


Τιμές: Το ολοήμερο εισιτήριο για τους ενήλικες κοστίζει από 10€ έως 14€ (καθημερινές – ΣΚ), για τα παιδιά και τους φοιτητές από 8€ έως 11€ και για τον αναβατήρα Baby lift 5€. Για την ενοικίαση εξοπλισμού σκι το κόστος είναι 15€ για τους ενήλικες και 12€ για παιδιά και φοιτητές, ενώ αν θέλει κάποιος να κάνει την βόλτα του με έλκηθρο θα πληρώσει 10€ για το μικρό και 15€ για ένα μεγαλύτερο.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X