Η Google θα κληθεί από την ΕΕ να καταθέσει βελτιωμένες προτάσεις

Ο Επίτροπος της ΕΕ για θέματα ανταγωνισμού Joaquin Almunia δήλωσε πως θα χρειαστούν βελτιωμένες προτάσεις από τη Google για να αρθούν οι εις βάρος της κατηγορίες για εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης της search engine της.

Η Google κατηγορείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά και προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση έχει προτείνει να σηματοδοτεί τις δικές της υπηρεσίες που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης και να παρέχει διευκολύνσεις σε όσους διαφημιζόμενους επιθυμούν να μεταβούν σε άλλη πλατφόρμα.

Τον περασμένο μήνα η ΕΕ κάλεσε τις ανταγωνιστικές εταιρείες που πλήττονται από τις πρακτικές τής Google να καταθέσουν μέχρι τις 26 Μαΐου τις εκθέσεις τους σχετικά με τις προτάσεις της Google, αλλά πηγές αναφέρουν πως σε κάποιους δόθηκε παράταση μέχρι τις 27 Ιουνίου.

Ο Almunia δήλωσε πως μετά τη μελέτη των απαντήσεων των εμπλεκομένων, κατά πάσα πιθανότητα, “σχεδόν 100%”, θα ζητήσουν από τη Google να καταθέσει βελτιωμένες προτάσεις

Επίσης, πρόσθεσε πως δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν θα πρέπει να ξεκινήσει επίσημη έρευνα και σχετικά με το mobile λειτουργικό της Google, το Android, αφού η Επιτροπή έχει λάβει επίσημη καταγγελία σχετικά με κάποια χαρακτηριστικά του.

Τον Απρίλιο, ο οργανισμός Fairsearch Europe στον οποίο συμμετέχουν η Nokia και η Microsoft, είχε καταγγείλει στην ΕΕ τη Google για το γεγονός πως εκμεταλλεύεται την ισχυρή της θέση στην αγορά των smartphones για να τοποθετεί στο Andoid και κατ’ επέκταση στις συσκευές των χρηστών, συγκεκριμένες, δικές της εφαρμογές.

Πηγή:e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα