Επικίνδυνη η απόδραση των γενετικά τροποποιημένων σολομών

Μια νέα μελέτη υποδεικνύει τις επιπτώσεις που πιθανώς να υπάρξουν αν οι γενετικά τροποποιημένοι σολομοί που αναπτύχθηκαν αποκλειστικά για κατανάλωση αποδράσουν από τα σημεία ανάπτυξης και εκτροφής στα οποία βρίσκονται και έρθουν σε επαφή με άλλα ψάρια. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο γενετικά τροποποιημένος σολομός μπορεί να ζευγαρώσει με κάποια συγγενικά είδη όπως η καφέ πέστροφα. Το ζευγάρωμα θα δημιουργήσει μια νέα ακόμη πιο εξελιγμένη γενετικά γενιά σολομών οι οποίοι είναι πιθανό να προκαλέσουν σοβαρές οικολογικές ανατροπές.

Οι σολομοί

Πριν από τρία χρόνια η εταιρεία Αqua Βounty υπέβαλε αίτημα στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDΑ) σχετικά με την εμπορία ενός γενετικά τροποποιημένου είδους σολομού τον οποίο ανέπτυξαν ερευνητές της.

Ο “ΑquΑdvantage

Σχετικά άρθρα