Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Πώς το σεξ επηρεάζει τις επιδόσεις στη δουλειά σου
Πώς το σεξ επηρεάζει τις επιδόσεις στη δουλειά σου thumbnail

Πώς το σεξ επηρεάζει τις επιδόσεις στη δουλειά σου


Μια νέα μελέτη έρχεται να διερευνήσει τη σχέση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Και πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στη σχέση των σεξουαλικών επιδόσεων με τις επαγγελματικές επιδόσεις. Όποιος κάνει καλό σεξ είναι πιο πιθανόν να τα πηγαίνει καλά στη δουλειά του αλλά και να πάρει προαγωγή!
Η έρευνα μελέτησε τη σεξουαλική ζωή και τη συμπεριφορά 159 παντρεμένων ανθρώπων που ήταν δραστήριοι ή λιγότερο δραστήριοι σεξουαλικά με το έτερόν τους ήμισυ. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν πολύ πιθανόν να είναι πιο παραγωγικοί στην εργασία τους συγκριτικά με όσους απέφευγαν ή παραμελούσαν το σεξ με τον / την σύζυγο.
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες με τη σεξουαλική επαφή αυξάνεται η παραγωγή ντοπαμίνης από τον εγκέφαλο, ουσία που αποτελεί σημαντική παράμετρο για το αίσθημα της ευφορίας και της καλής διάθεσης. Με την αύξηση της ντοπαμίνης μειώνεται σημαντικά το στρες και όταν κάνουμε σεξ, τα επίπεδά της αυξάνονται για 24 ώρες περίπου. Ο δρ Κιθ Λέβιτ, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον αναφέρει: " Οι ευτυχισμένοι εργαζόμενοι είναι και οι πιο καλοί εργαζόμενοι" αιτολογώντας τη σύνδεση του καλού σεξ με την αποδοτική εργασία. "Μια υγιής ερωτικά σχέση έχει άμεση επίδραση στην εργασία" τονίζει.
Μπορεί ο ύπνος των συμμετεχόντων να μην ήταν ικανοποιητικός, μπορεί η σχέση τους να είχε κάποια "σύννεφα" αλλά όσοι είχαν κάνει σεξ το προηγούμενο βράδυ ήταν πολύ πιο χαρούμενοι, πιο συγκεντρωμένοι την επόμενη μέρα και είχαν περισσότερη διάθεση για εργασία.
Αν λοιπόν η κούραση από την εργασία ήταν μέχρι τώρα ένας από τους λόγους που δεν κάνατε σεξ, είναι καιρός να το ξανασκεφτείτε.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X