Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στο νόμο Κατσέλη τα κόκκινα στεγαστικά του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας
Στο νόμο Κατσέλη τα κόκκινα στεγαστικά του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας thumbnail

Στο νόμο Κατσέλη τα κόκκινα στεγαστικά του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

της Άννας Κανδύλη, real.gr


 


Και τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ (Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας) μπορούν να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη (ν. 3869/10), ο οποίος προβλέπει κούρεμα χρεών, αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε πολλές δόσεις και μπλόκο στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας.


Το ζήτημα που είχε προκύψει και λύνει τώρα η δικαιοσύνη είναι εάν οι εργαζόμενοι που είχαν λάβει στεγαστικά δάνεια από τον ΟΕΚ, δύνανται να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου 3869/2010 μετά και την κατάργηση του εν λόγω Οργανισμού και την υπαγωγή των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων τους στον ΟΕΑΔ.


Οι Ανώτατοι Δικαστές, υιοθετώντας σχετική πρόταση της Eισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου έκριναν ότι οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες, εφόσον δεν έχουν περιέλθει από δόλο σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, έχουν δικαίωμα υπαγωγής στο ν. 3869/10 (όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4019/11), με την υποβολή της σχετικής αίτησης στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο για τη ρύθμιση των οφειλών τους και απαλλαγή.


Εκτός υπαγωγής μένουν, σύμφωνα με την απόφαση, οφειλές που προέκυψαν από "προσωπικά δάνεια έκτακτων αναγκών" προς ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και προς υπαλλήλους του φορέα για να αντιμετωπιστούν έξοδα σε περιπτώσεις γάμου, τοκετού, σοβαρής ασθένειας, θανάτου και έκτακτης στεγαστικής ανάγκης.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X