Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής στον δήμο Φυλής
Παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής στον δήμο Φυλής  thumbnail

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής στον δήμο Φυλής

Η αναπτυξιακή ενδυνάμωση των δήμων και των περιοχών με τα μεγαλύτερα προβλήματα αλλά και με απενεργοποιημένες παραγωγικές δυνατότητες, συγκαταλέγονται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής, όπως σημειώνεται, η οποία προώθησε τρία σημαντικά έργα στον δήμο Φυλής.


Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 5.388.000 ευρώ, που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίασή του, έχουν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ασφάλεια και την προστασία τους αλλά και την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.


Ειδικότερα αφορούν την αποχέτευση (2.600.000 ευρώ), την οδοποιία και τη συντήρησή της (998.000 ευρώ) καθώς και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου (1.790.000 ευρώ).


Σχετικά με το πρώτο έργο, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου επεσήμανε ότι σκοπός του είναι η επικαιροποίηση και επέκταση του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων – σε μήκος 6.609 μ.- της Δημοτικής Ενότητας Φυλής για τη μεταφορά των λυμάτων προς τον Κεντρικό Αγωγό Αποχέτευσης (Κ.Α.Α.). Ανέφερε ότι «το πρόβλημα της αποχέτευσης των λυμάτων είναι έντονο, με δυσμενείς επιπτώσεις τόσο αναπτυξιακές, όσο και περιβαλλοντικές στην περιοχή και ότι η κατασκευή και λειτουργία του θα επιφέρει θετικές αλλαγές στη δημόσια υγεία, καθώς και στις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής».


Για το έργο οδοποιίας, ο κ. Βασιλείου είπε ότι αφορά τη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας οδών που βρίσκονται στον πολεοδομικό ιστό του δήμου Φυλής και έχει την αρμοδιότητα συντήρησής τους ο δήμος. Διευκρίνισε ότι οι παρεμβάσεις έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση τμημάτων που έχουν υποστεί φθορά με την κατασκευή νέων ασφαλτοταπήτων για τη σταθερότητα και ομαλότητα των οδοστρωμάτων στις δημοτικές ενότητες Ζεφυρίου, Φυλής και Άνω Λιοσίων.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X