Αρχική / More / Life stories / Τέλος τα ψέμματα για τον Αρτέμη Σώρρα: καταδικάστηλκε σε 8ετή φυλάκιση – Τον αναζητά η Αστυνομία
Τέλος τα ψέμματα για τον Αρτέμη Σώρρα: καταδικάστηλκε σε 8ετή φυλάκιση - Τον αναζητά η Αστυνομία thumbnail

Τέλος τα ψέμματα για τον Αρτέμη Σώρρα: καταδικάστηλκε σε 8ετή φυλάκιση – Τον αναζητά η Αστυνομία

Ποινή οκταετούς κάθειρξης χωρίς αναστολή, επιβλήθηκε στον Αρτέμη Σώρρα, καθώς και στη σύζυγό του, για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Πρόκειται μάλιστα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του ώστε να οδηγηθεί στη φυλακή.


Μηνυτής είναι πρώην συνεργάτης του, ο οποίος καταγγέλλει ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν σε επιχείρηση με παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του ο οποίος είχε δώσει στον Σώρρα το πολυτελέστατο αυτοκίνητο του για να το πουλήσει και αυτός του έδωσε ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο έτερος μηνυτής και δικηγόρος Φώτης Λεπίδας, ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του δεν ήσαν παρόντες στην δίκη, αλλά μέσω συνηγόρου ζήτησαν αναβολή από το δικαστήριο. Όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα, διότι ήδη είχαν πάρει στο παρελθόν τρεις αναβολές για την ίδια υπόθεση.


Το όνομα της συζύγου Σώρρα είχε δει το φως της δημοσιότητας με την είδηση ότι αμφότεροι δεν είχαν καταθέσει φορολογική δήλωση τα τελευταία χρόνια.Τα δύο ακίνητα που έχει το ζεύγος είναι στο όνομα της καταδικασθείσης και συγκεκριμένα ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Πάτρας και μια βίλα 1.255 τ.μ. στο Θεριανό, η οποία όμως τα τελευταία χρόνια είναι ακατοίκητη.


Οι δηλώσεις του  Φώτη Λεπίδα


Ο κ. Λεπίδας είπε χαρακτηριστικά πως «Η σύζυγος του Αρτέμη Σώρρα, η οποία καταδικάστηκε και η ίδια, είναι ο ιθύνων νους όλης αυτής της τρομερής αθλιότητας των ανθρώπων που εμφανίζονται ως σωτήρες, ενώ στην πραγματικότητα είναι οι μεγαλύτεροι απατεώνες».
Ο δικηγόρος, που είναι και κουμπάρος του ζεύγους, ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να χρησιμοποιείται σαν ιδιότητα του «κουμπάρου», καθώς όπως λέει «εμείς οι δικηγόροι παντρεύουμε και βαφτίζουμε πολύ κόσμο. Είμαι απλά ένας δικηγόρος και τίποτα άλλο.
«Αυτός ο άνθρωπος είναι γονιδιακά απατεώνας, και η γυναίκα του το ίδιο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έκαναν κάτι άλλο από την πρώτη στιγμή που γνωρίστηκαν, από το να δημιουργούν υποθέσεις απατηλής εκμετάλλευσης ανθρώπων», δήλωσε στη συνέχεια εξοργισμένος.


Δείτε το σχετικό βίντεο:Πώς έγινε γνωστός;


Ο Αρτέμης Σώρρας είχε απασχολήσει το Πανελλήνιο πριν από κάποια χρόνια και συγκεκριμένα το 2012, όταν υποστήριζε ότι είχε στα χέρια του 4 μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής που καθεμιά κόστιζε -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- 675 εκατ. ευρώ… 


Έκτοτε έχει απασχολήσει την επικαιρότητα πολλές φορές και τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλης διαμάχης ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση.Ποιος είναι ο Αρτέμης Σώρρας; Πρόκειται για μια σκοτεινή προσωπικότητα, για την οποία γνωρίζουμε λίγα πράγματα. 


Καταγωγή


Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνων συνελευσις


Ο Αρτέμης Σώρρας αρχικά παρουσιάστηκε ως ομογενής από την Αμερική αλλά στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι ήταν μόνιμος κάτοικος Πατρών. Σύμφωνα με το πιο πιθανό σενάριο γεννήθηκε στο χωριό Θεριανό της Αχαίας, σε ένα ημι-ορεινό χωριό στην Εθνική Οδό Πατρών- Πύργου, το 1966. Έχει 3 αδερφές. Τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως κατοικεί στη Νέα Σμύρνη μαζί με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους.


Σπουδές και επαγγελματικη πορεία


Αποτέλεσμα εικόνας για αρτεμησ σωρρασ


Στο βιογραφικό του δεν συμπεριλαμβάνεται κάποιο πτυχίο από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο στον κόσμο, ούτε διαθέτει καμία ευρεσιτεχνία κατατεθειμένη σε αυτόν τον πλανήτη. Μάλιστα ο κουμπάρος του και πλέον πρώην φίλος του, Φώτης Λεπίδας ισχυρίστηκε σε εκπομπή στο "Ε" ότι το πολύ να έχει τελειώσει την τρίτη δημοτικού!


Η πρώτη επιχείρηση που άνοιξε ήταν ενοικίαση φουσκωτών σε παιδότοπους ενώ το 2003 άνοιξε μια εταιρεία εισαγωγών αυτοκινήτων και γεωργικών μηχανημάτων. Οι δουλειές πήγαιναν καλά και κατάφερε να χτίσει μια βίλα κοντά στην περιοχή που έδρευαν οι επιχειρήσεις του. Μέχρι το 2010 ο Αρτέμης Σώρρας ήταν ένας απλός επιχειρηματίας της περιοχής της Πάτρας ενώ οι ντόπιοι λένε ότι δεν είχε ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό. 


Σύμφωνα με παλιότερη μαρτυρία του πρώην φίλου του και κουμπάρου του Φώτη Λεπίδα, ο οποίος και ουσιαστικά ευθύνεται για τη φυλάκισή του, είχε συχνές αντιδικίες με τη δικαιοσύνη, καθώς δεν ήταν τυπικός στις υποχρεώσεις του και είχε μεγάλη ικανότητα να εκμεταλλεύεται καταστάσεις προς όφελός του… Έχει καταδικαστεί κιόλας. Μάλιστα είναι κατηγορούμενος τον Φεβρουάριο στην Πάτρα για τις υποθέσεις της μάντρας αυτοκινήτων που καρπωνόταν τα χρήματα των αυτοκινήτων που πωλούσε. 


 


Η ΜΚΟ Εnd National Debt


Ο Σώρρας έφτιαξε τη ΜΚΟ End National Debt – Τέλος Δημόσιου Χρέους, προχώρησε σε παρουσίαση του προγράμματος του, και έθεσε φυσικά και όρους.Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου του 2012, ο Σώρρας και οι "εκλεκτοί" του, ανέλυσαν εκτενώς το πόνημα τους στο ξενοδοχείο President, σε μια κατάμεστη αίθουσα με δημοσιογράφους και κανάλια να είναι γύρω τους. Τότε, ο Αρτέμης Σώρρας ανέφερε ότι είχε ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα.


"Δεν Θα μπορούσαν να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δισ. δολάρια κατατεθειμένα στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους. Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Διότι εμένα δεν μου βγαίνει ο λογαριασμός. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν. Μ' ενδιαφέρει, αυτός που έφερε εδώ τη χώρα, τι κακό έχει κάνει στη ν χώρα με την υπογραφή του.


 


Ελλήνων ΣυνέλευσιςΟ Αρτέμης Σώρρας απ' ό,τι φαίνεται έχει μεγάλο ταλέντο να ελίσσεται και να βγάζει χρήματα από εκεί που δεν υπάρχουν… Κάπως έτσι ίδρυσε και το κίνημα Ελλήνων Συνέλευσις, το οποίο έχει γραφεία σε όλη την Ελλάδα και υπόσχεται να σώσει την Ελλάδα από το χρέος. Απ' ό,τι φαίνεται υπάρχουν πολλοί ευκολόπιστοι που έχουν δει στο πρόσωπό του έναν άλλο… σωτήρα… Δε διδάχθηκαν φαίνεται από όσα έχει δείξει μέχρι τώρα η ιστορία για εκείνον… Οργανώνει συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα και εκτός από το χρέος υπόσχεται ότι θα πληρώσει και την… Εφορία των Ελλήνων…


Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνων συνελευσις


Εχει 207 γραφεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό τα οποία ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.


 


 Όπως διαδίδεται, όταν τον ρωτάνε τι πραγματικά επαγγέλλεται, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι μετατρέπει ό,τι στερεό υπάρχει σε καύσιμο για να χρησιμοποιηθεί σε αεροπορικές πτήσεις. Αφήνει δε να εννοηθεί ότι κατέχει αποκλειστικά την απόρρητη αρχαία ελληνική υψηλή τεχνολογία για να πετάει ένα αεριωθούμενο επί μήνες χωρίς να ανεφοδιάζεται! 


Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα σε βάρος του, ο Αρτέμης Σώρρας, πέραν του ότι διατείνεται ότι έχει δισεκατομμύρια σε δολάρια, έχει ιδρύσει με παραρτήματα σε όλη τη χώρα, την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις» με χιλιάδες μέλη, που θεωρούν ότι μπορεί να απαλλαγούν από τα χρέη τους, επικαλούμενοι τα στοιχεία Σώρρα περί υπάρξεως δισεκατομμυρίων ευρώ, από τους οποίους πολλοί ήδη έχουν εξαπατηθεί και χάσει σημαντικά ποσά.


Η Εισαγγελέας, προτού λάβει την απόφασή της, είχε εξετάσει ως μάρτυρες πολίτες που καταγγέλλουν την απάτη Σώρρα και τις ψεύτικες εξουσιοδοτήσεις που μοιράζει για διαγραφή, δήθεν, των ιδιωτικών χρεών… 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X