Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Με ρεκόρ συμμετοχών ο 6ος ημιμαραθώνιος-κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Με ρεκόρ συμμετοχών ο 6ος ημιμαραθώνιος-κυκλοφοριακές ρυθμίσεις thumbnail

Με ρεκόρ συμμετοχών ο 6ος ημιμαραθώνιος-κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με καλό καιρό αναμένεται να διεξαχθεί την Κυριακή, ο 6ος ημιμαραθώνιος της Αθήνας, που αποτελεί το μεγάλο αθλητικό γεγονός της άνοιξης για την πρωτεύουσα και διοργανώνουν ο ΣΕΓΑΣ μαζί με τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής. Ήδη η διοργάνωση έχει πετύχει ρεκόρ συμμετοχών καθώς πάνω από 21.000 δρομείς θα πάρουν μέρος φέτος στους αγώνες δρόμου, έναντι 17.000 το 2016. Πέραν της διαδρομής του ημιμαραθωνίου, θα διεξαχθούν αγώνες 5 και 3 χιλιομέτρων καθώς και αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά και ΑμεΑ.


Η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου θα γίνει στις 9 το πρωί μπροστά από την πλατεία Συντάγματος. Του αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων, από την πλατεία Συντάγματος, στο ύψος της οδού Όθωνος, ενώ των 3 χιλιομέτρων, επί της οδού Βασ. Σοφίας, στο ύψος της οδού Νεοφύτου Δούκα.


Οι αθλητές και των τριών αυτών αγώνων θα τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Σ' ό,τι αφορά την εκκίνηση του αγώνα 1000 μ. για παιδιά και ΑμεΑ, αυτή θα γίνει από το ύψος της διασταύρωσης της οδού Ριζάρη με τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Αμαλίας και τερματισμό μπροστά στην πλατεία Συντάγματος.


Ωστόσο για να χαρούν οι Αθηναίοι και οι υπόλοιποι πολίτες τον ημιμαραθώνιο πρέπει να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους στο σπίτι και να μετακινηθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς από τις 7 το πρωί ως αργά το μεσημέρι θα διακοπεί η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας και τους γύρω δρόμους.


Όπως ανακοίνωσε η τροχαία θα ισχύσουν οι εξής ρυθμίσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων:


A. Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων) την Κυριακή 19/03/2017 και κατά τις ώρες 07.00 έως 13.30, στις κατωτέρω λεωφόρους, οδούς και πλατείες περιοχής Δήμου Αθηναίων ως εξής:


- Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), και στα (2) δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 05.00 έως 14.00.


- Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βασ. Όλγας και Συγγρού και στα (2) δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


- Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


- Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


- Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


- Σόλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


- πλατεία Ομονοίας


- πλατεία Συντάγματος


- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


- Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


- Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Αγ. Μελετίου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 07.00 έως 11.00.


- Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.


- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμ. Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


- Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.


- Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Συγγρού.


- Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


- Αραβαντινού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


- Ησιόδου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


- Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κολωνού και της πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


- Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


- Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της


- Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της


- Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.


- Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της


- Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της


- Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.


- Λ. Βουλιαγμένης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τιμολέοντος και Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθ. Διάκου.


- Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


- Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Βασ. Αλεξάνδρου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


- Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φειδιππίδου και της Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.


- Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανόρμου και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη λεωφ. Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


- Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην των οδών Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.


- Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαγοράς και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


- Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λ. Μεσογείων και Βασ. Σοφίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας


Β. Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από την ημιμαραθώνια διαδρομή, κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:


- Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους
- Λ. Αλεξάνδρας – Χαρ. Τρικούπη
- Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου – Κοδριγκτώνος
- Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου – Στουρνάρη
- Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας)
- Λ. Βασ. Σοφίας – Παπαδιαμαντοπούλου
- Λ. Βασ. Σοφίας – Κόκκαλη
- Λ. Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης (μόνο για οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ)
- Λ. Βασ. Κων/νου – Ριζάρη
- Λ. Βασ. Κων/νου – Βασ. Γεωργίου
- Λ. Βασ. Κων/νου – Λ. Βασ. Σοφίας 


http://www.athinahalfmarathon.gr/index.php/el/


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X