Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ο πολύς καφές αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας
Η κατανάλωση πέντε ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους και του κινδύνου εκδηλώσεως διαβήτη, προειδοποιούν επιστήμονες από την Αυστραλία. Αν και προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι δύο-τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να συμβάλλουν στο αδυνάτισμα και μάλιστα να μειώσουν τον κίνδυνο αναπτύξεως τύπου 2 διαβήτη, τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η υπερκατανάλωσή του ασκεί την ακριβώς αντίθετη δράση. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας ανακάλυψαν ότι η υπερκατανάλωση ορισμένων πολυφαινολών του καφέ μπορεί να εμποδίσουν την απώλεια σωματικού λίπους και να οδηγήσουν σε αντοχή στην γλυκόζη. Οι πολυφαινόλες είναι συστατικά του καφέ και γενικότερα των φυτικής προελεύσεως τροφίμων. Στην παρούσα μελέτη, με αρνητικές εκβάσεις για την υγεία συσχετίσθηκε ένα συγκεκριμένο είδος πολυφαινόλης, που λέγεται χλωρογενικό οξύ (CGA). Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην "Επιθεώρηση Αγροτικής Διατροφικής Χημείας

Ο πολύς καφές αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας

Η κατανάλωση πέντε ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους και του κινδύνου εκδηλώσεως διαβήτη, προειδοποιούν επιστήμονες από την Αυστραλία.

Αν και προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι δύο-τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να συμβάλλουν στο αδυνάτισμα και μάλιστα να μειώσουν τον κίνδυνο αναπτύξεως τύπου 2 διαβήτη, τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η υπερκατανάλωσή του ασκεί την ακριβώς αντίθετη δράση.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας ανακάλυψαν ότι η υπερκατανάλωση ορισμένων πολυφαινολών του καφέ μπορεί να εμποδίσουν την απώλεια σωματικού λίπους και να οδηγήσουν σε αντοχή στην γλυκόζη.

Οι πολυφαινόλες είναι συστατικά του καφέ και γενικότερα των φυτικής προελεύσεως τροφίμων. Στην παρούσα μελέτη, με αρνητικές εκβάσεις για την υγεία συσχετίσθηκε ένα συγκεκριμένο είδος πολυφαινόλης, που λέγεται χλωρογενικό οξύ (CGA).

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση Αγροτικής & Διατροφικής Χημείας

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

X