Κινέζοι hackers έκλεψαν απόρρητα έγγραφα από το αμερικανικό Πεντάγωνο

Δημοσίευμα της Washington Post, αναφέρει πως διαβαθμισμένες πληροφορίες πάνω από 20 κορυφαίων οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών και του μαχητικού αεροσκάφους F-35 κλάπηκαν από κινέζους hackers.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο Άμυνας των ΗΠΑ σε έκθεσή του προς το Πεντάγωνο, αναφέρει πως το Υπουργείο Άμυνας δεν είναι προετοιμασμένο να αμυνθεί αποτελεσματικά στις σύγχρονες εξελιγμένες ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Στη λίστα των απόρρητων πληροφοριών και σχεδίων που κλάπηκαν, εκτός από το stealth αεροσκάφος F-35 Lightning II, περιλαμβάνονται ακόμη το αεροσκάφος F/A-18, το πρότυπο αεροσκάφος κάθετης απογείωσης V-22 Osprey, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πλοία του πολεμικού ναυτικού και διάφορα πυραυλικά συστήματα.

Επίσης, οι hackers κατάφεραν να αποσπάσουν πληροφορίες συστημάτων δορυφορικής επικοινωνίας, ηλεκτρονικού πολέμου, νανοτεχνολογίας, software και διαφόρων ειδών 3D μοντέλα και σχέδια.

Δεν είναι γνωστό πότε έγιναν οι ηλεκτρονικές επιθέσεις και πόσες πληροφορίες κλάπηκαν, ενώ επίσημα δεν έχει κατηγορηθεί η κινεζική πλευρά. Το ρεπορτάζ όμως της Washington Post επικαλείται υψηλά ιστάμενες πηγές του Πενταγώνου, οι οποίες ανάφεραν πως οι επιθέσεις προέρχονται από την Κίνα.

Οι ενστάσεις και οι κατηγορίες για ανεπάρκεια των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας είναι πολύ έντονες στην έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου Άμυνας. Χαρακτηριστικά, υψηλόβαθμος στρατιωτικός ανέφερε πως σε αρκετές περιπτώσεις, δεν γνωρίζουν πως έχουν δεχθεί ηλεκτρονική επίθεση, μέχρι το FBI να έρθει να τους το πει…

Πηγή:e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα