Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / DW-Bild: τι γνώριζε το Βερολίνο για παγιδευμένα πακέτα από την Ελλάδα
DW-Bild: τι γνώριζε το Βερολίνο για παγιδευμένα πακέτα από την Ελλάδα  thumbnail

DW-Bild: τι γνώριζε το Βερολίνο για παγιδευμένα πακέτα από την Ελλάδα

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο, dw.com


 


Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει τη γερμανική κυβέρνηση ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο για τον κίνδυνο παγιδευμένων πακέτων από την Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα Bild. Δεν διαψεύδει το Βερολίνο.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild του Σαββάτου, ήδη από το Νοέμβριο του 2016 η γερμανική κυβέρνηση ήταν ενήμερη για τον κίνδυνο αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά πακέτων από την Ελλάδα. Στο σχετικό της άρθρο επικαλείται έκθεση των μυστικών υπηρεσιών για την "Κατάσταση Ασφάλειας στη Γερμανία". Η έκθεση, που βασίστηκε σε πληροφορίες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος (BKA), προειδοποιεί για τον κίνδυνο αποστολής επιστολών με εκρηκτικά από "ομάδες της άκρας αριστεράς ή από αριστερούς τρομοκράτες στην Ελλάδα". Όπως σημειώνεται ακόμη, "η επικρατούσα άποψη στην Ελλάδα για γερμανικές ευθύνες σε ό,τι αφορά τη δυσχερή οικονομική κατάσταση" θα μπορούσε, κατά την έκθεση των μυστικών υπηρεσιών, να χρησιμοποιηθεί "ως δικαιολογία για πράξεις βίας". Οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο της "επέκτασης της ακτίνας δράσης ξένων εξτρεμιστικών οργανώσεων στη Γερμανία, για παράδειγμα με την αποστολή παγιδευμένων πακέτων".


Την Παρασκευή πάντως στο κυβερνητικό μπρίφινγκ στο Βερολίνο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, μετά από σχετική ερώτηση της DW, είχε δηλώσει άγνοια σε ό,τι αφορά την τρομοκρατική ομάδα Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς […].


Σε απάντησή του το Σάββατο σε γραπτή ερώτηση της DW, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ αναφέρεται σε αυτά που είναι ήδη γνωστά για τους Πυρήνες της Φωτιές, δεν παίρνει θέση στο βασικό ερώτημα της DW, κατά πόσο δηλαδή ήταν από το Νοέμβριο ενήμερη η γερμανική κυβέρνηση για τον κίνδυνο παγιδευμένων πακέτων από την Ελλάδα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X