Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Κένυα: Έρευνες για βιασμούς μικρών κοριτσιών
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κένυας διέταξε τις αστυνομικές αρχές της χώρας να ερευνήσουν ξανά τις καταγγελίες για το βιασμό 11 κοριτσιών, μια υπόθεση που είχε φέρει στο φως μια οργάνωση για την προστασία των παιδιών ενεργώντας εκ μέρους περισσότερων από 240 θυμάτων, ορισμένα από τα οποία ήταν ακόμη και 3 ετών.Η Μέρσι Τσίντι, η διευθύντρια της οργάνωσης Ripples International στο Μέρου της Κένυας είχε κάνει επίσημη αναφορά εκ μέρους των κοριτσιών που κατέφυγαν σε αυτήν αφού είχαν βιαστεί από τους πατεράδες, τους παππούδες, τους θείους, τους γείτονες, ακόμη και από αστυνομικούς.Η αστυνομία σε σπάνιες περιπτώσεις ερεύνησε τις καταγγελίες. Μάλιστα αστυνομικοί κλείδωσαν ένα κορίτσι στα κρατητήρια, όταν κατήγγειλε ότι ένας συνάδελφός τους το είχε βιάσει.Τα θύματα υποστήριζαν ότι οι αστυνομικοί ζητούσαν χρήματα για να ερευνήσουν τους βιασμούς, αρνιόντουσαν να κάνουν έρευνες παρά μόνο αν υπήρχαν μάρτυρες και ισχυρίζονταν ότι τα κορίτσια είχαν συναινέσει στη σεξουαλική επαφή.Στην απόφαση του δικαστηρίου τονίζεται ότι η αστυνομία συνέβαλε στη διαιώνιση μιας "κουλτούρας ανοχής

Κένυα: Έρευνες για βιασμούς μικρών κοριτσιών

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κένυας διέταξε τις αστυνομικές αρχές της χώρας να ερευνήσουν ξανά τις καταγγελίες για το βιασμό 11 κοριτσιών, μια υπόθεση που είχε φέρει στο φως μια οργάνωση για την προστασία των παιδιών ενεργώντας εκ μέρους περισσότερων από 240 θυμάτων, ορισμένα από τα οποία ήταν ακόμη και 3 ετών.

Η Μέρσι Τσίντι, η διευθύντρια της οργάνωσης Ripples International στο Μέρου της Κένυας είχε κάνει επίσημη αναφορά εκ μέρους των κοριτσιών που κατέφυγαν σε αυτήν αφού είχαν βιαστεί από τους πατεράδες, τους παππούδες, τους θείους, τους γείτονες, ακόμη και από αστυνομικούς.

Η αστυνομία σε σπάνιες περιπτώσεις ερεύνησε τις καταγγελίες. Μάλιστα αστυνομικοί κλείδωσαν ένα κορίτσι στα κρατητήρια, όταν κατήγγειλε ότι ένας συνάδελφός τους το είχε βιάσει.

Τα θύματα υποστήριζαν ότι οι αστυνομικοί ζητούσαν χρήματα για να ερευνήσουν τους βιασμούς, αρνιόντουσαν να κάνουν έρευνες παρά μόνο αν υπήρχαν μάρτυρες και ισχυρίζονταν ότι τα κορίτσια είχαν συναινέσει στη σεξουαλική επαφή.

Στην απόφαση του δικαστηρίου τονίζεται ότι η αστυνομία συνέβαλε στη διαιώνιση μιας «κουλτούρας ανοχής

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X