Ο στρατός κατέλαβε μια αεροπορική βάση κοντά στο Κουσέιρ

Οι δυνάμεις του συριακού στρατού που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ κατέλαβαν χθες μια αεροπορική βάση στο χωριό Νταμπάα, κοντά στην πόλη Κουσέιρ, γεγονός που θεωρείται σοβαρό πλήγμα για τους αντάρτες, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας.

Ο στρατός, υποστηριζόμενος από μαχητές της σιιτικής λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, έχει περικυκλώσει το Κουσέιρ από τρεις πλευρές. Η κατάληψη του Νταμπάα, στα βόρεια της πόλης, θα θέσει το Κουσέιρ υπό πολιορκία από όλες τις πλευρές.

Στο μεταξύ στη Γενεύη, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που συνεδρίαζε χθες εκτάκτως, καταδίκασε τις συριακές αρχές και την ανάμιξη ξένων μαχητών στις συγκρούσεις και ζήτησε να σταματήσουν οι πυραυλικές και κάθε άλλου τύπου επιθέσεις εναντίον αμάχων πολιτών στο Κουσέιρ.

Το Συμβούλιο υιοθέτησε ένα ψήφισμα το οποίο προωθούσαν το Κατάρ, η Τουρκία και οι ΗΠΑ. Από τις 47 χώρες που μετέχουν σε αυτό, 36 ενέκριναν την απόφαση, μία, η Βενεζουέλα, την καταψήφισε και οκτώ απείχαν. Οι εκπρόσωποι δύο χωρών δεν ήταν παρόντες στην ψηφοφορία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα