Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Bloomberg: κοντά σε επανάληψη του δράματος του 2015 η Ελλάδα
Bloomberg: κοντά σε επανάληψη του δράματος του 2015 η Ελλάδα thumbnail

Bloomberg: κοντά σε επανάληψη του δράματος του 2015 η Ελλάδα

Προς νέα κρίση οδεύει η Ελλάδα καθώς παραμένουν οι διαφορές για το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.


Όπως σημειώνεται, η Ελλάδα θα χάσει άλλη μία προθεσμία για την αποδέσμευση κεφαλαίων διάσωσης αυτή την εβδομάδα και θα οδηγηθεί έτσι πιο κοντά σε επανάληψη του δράματος του 2015 "που οδήγησε την πιο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης".


Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες, θα επαναδιατυπώσουν το ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί με τους όρους του προγράμματος.


Ενώ ο Α. Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι η με μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ήταν εφικτή μέχρι τις 20 Μαρτίου, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας ακόμη και τον Απρίλιο, θεωρείται απομακρυσμένη πιθανότητα.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενδεχόμενη αποτυχία να επιλυθεί η πρόσφατη αντιπαράθεση πριν από το καλοκαίρι, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ελλάδα ίσως να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις πληρωμές ομολόγων που λήγουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.


Επίσης υποστηρίζεται ότι η αβεβαιότητα έχει επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο να χρειαστεί επιπλέον διάσωση. Όπως αναφέρεται, η ανεργία αυξήθηκε στο τελευταίο τρίμηνο του 2016, η οικονομία συρρικνώθηκε απροσδόκητα και ξεκίνησε εκ νέου η εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες.


Ο Ν. Οικονομίδης Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Stern στη Νέα Υόρκη, τόνισε πως "η ελληνική ανάκαμψη για άλλη μία φορά καθυστερεί σημαντικά λόγω πολιτικής. Ο Α. Τσίπρας θα υποχωρήσει κάποια στιγμή, το ερώτημα είναι πότε."


 


Πηγή: capital.gr, real.gr / φωτο: Thomson Reuters

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X