Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντούλ Φατάχ Σαΐντ Χουσεΐν Χαλίλ αλ Σίσι θα κάνει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, γράφει στο σημερινό της φύλλο η ελεγχόμενη από το αιγυπτιακό κράτος εφημερίδα αλ Αχράμ.
Θα πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Σίσι στις ΗΠΑ από το 2014, όταν εξελέγη στην προεδρία, καθώς ο προκάτοχος του Ρεπουμπλικανού Τραμπ, ο Δημοκρατικός Μπαράκ Ομπάμα, δεν τον προσκάλεσε ποτέ.
Ο Σίσι – ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου – εξελέγη έναν χρόνο αφού ανέτρεψε με πραξικόπημα τον Πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, πολιτικό προσκείμενο στους Αδελφούς Μουσουλμάνους.
Ο Τραμπ είχε προσκαλέσει τον Σίσι τον Ιανουάριο, αλλά το πότε επρόκειτο να γίνει η επίσκεψη δεν ήταν γνωστό.
Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ / φωτο: APA Images/Rex/Shutterstock
Διαβάστε ακόμη:
http://www.boro.gr/160230/meta-ton-netaniaxoy-o-aigyptios-proedros-dexthke-thlefwnhma-apo-ton-tramp