Μπάμιες λεμονάτες με μάραθο

<p><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Αναμονή </strong>30 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μαγείρεμα </strong>40 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 4-6 άτομα</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-1 κιλό μπάμιες</span><br /><span style="font-size: small;">-3 πατάτες μικρές καθαρισμένες</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε λεπτές φέτες</span><br /><span style="font-size: small;">-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια</span><br /><span style="font-size: small;">-2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε κύβους</span><br /><span style="font-size: small;">-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">-λίγο ξίδι</span><br /><span style="font-size: small;">-αλάτι, πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small;">-1 λεμόνι (τον χυμό του)</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε, τις ραντίζουμε με ξίδι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι για μισή ώρα. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, κόβουμε τις πατάτες στα 4 και τις σκορπάμε από πάνω μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον μάραθο και την ντομάτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με προσοχή με τα χέρια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το λεμόνι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.thecookbook.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα