Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / WSJ: σύγκρουση ιδεολογιών μεταξύ ΔΝΤ και ΣΥΡΙΖΑ
WSJ: σύγκρουση ιδεολογιών μεταξύ ΔΝΤ και ΣΥΡΙΖΑ  thumbnail

WSJ: σύγκρουση ιδεολογιών μεταξύ ΔΝΤ και ΣΥΡΙΖΑ

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν τη Δευτέρα το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, αλλά δεν κατάφεραν να σημειώσουν πρόοδο στο τελευταίο σημείο σύγκρουσης που απειλεί να εκτροχιάσει τη συμφωνία, τα εργασιακά, σημειώνει δημοσίευμα της Wall Street Journal.


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει στην περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και απορρίπτει την επαναφορά των προηγούμενων εργασιακών σχέσεων, ως προϋπόθεση για να επιστρέψει στο ελληνικό πρόγραμμα.


Η ελληνική κυβέρνηση ωστόσο θέλει να αποκαταστήσει τον ρόλο των συνδικάτων στις μισθολογικές διαπραγματεύσεις για τομείς της οικονομίας, αναφέρει το δημοσίευμα.


Η σύγκρουση των ιδεολογιών μεταξύ του ΔΝΤ και του ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε κίνδυνο τις συμφωνίες που Ελλάδα και Ευρώπη χρειάζονται για να δραπετεύσουν από την οκτάχρονη κρίση χρέους, επισημαίνει η WSJ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συμφωνία στο εργασιακό, δημοσιονομικό και σε άλλες πολιτικές θεωρείται από φορείς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις σαν το πρώτο βήμα στον δρόμο της ανάκαμψης.


Το δεύτερο βήμα, μια συμφωνία επί της αρχής του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2018, θα επιτρέψει στο Ταμείο να επανέλθει στο πρόγραμμα, χορηγώντας νέα δάνεια στην Ελλάδα μετά από ένα κενό τριών ετών. Παράλληλα, μια συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης – ένα βήμα που μπορεί να βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Ελλάδας.


Η WSJ υπογραμμίζει ότι Έλληνες αξιωματούχοι συζητούν αν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να προσπαθήσει να βρει μια λύση με τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο της Ρώμης το Σάββατο για τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης. Οι ηγέτες της ΕΕ είναι ωστόσο απίθανο να θέλουν να διαπραγματευτούν για την ελληνική αγορά εργασίας στη Σύνοδο, μεταφέρεται η εκτίμηση.


 


Πηγή: real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X