Eπέλεξε νέο διευθυντή του FBI

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει επιλέξει για τη θέση του διευθυντή του FBI ένα Ρεπουμπλικάνο που υπηρέτησε στο υπουργείο Δικαιοσύνης επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times. Ο Τζέιμς Κόμεϊ, 52 ετών, πρώην διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου, διδάσκει σήμερα στη Σχολή Νομικής του Πανεπιστημίου της Κολούμπια. Θα αντικαταστήσει τον Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος αποχωρεί από τη διεύθυνση του FBI τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η εφημερίδα επικαλείται δυο ανθρώπους που γνωρίζουν την επιλογή του προέδρου, ωστόσο ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε χθες το βράδυ να σχολιάσει την πληροφορία αυτή. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ημερομηνία διοιρισμού του νέου διευθυντή του FBI είναι άγνωστη μέχρι στιγμής. Ο Μιούλερ είχε αναλάβει τη διεύθυνση του FBI μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Ο Τζέιμς Κόμεϊ ήταν γενικός σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Bridgewater Associates του Κονέκτικατ και η εμπειρία του θα είναι χρήσιμη για το FBI, το οποίο πρέπει να προβεί σε περικοπές του προϋπολογισμού.

Σχετικά άρθρα