Καταδικάστηκε για τρομοκρατία

Ένας Αυστραλός πολίτης καταδικάστηκε σε τεσσεράμισι χρόνια φυλακή στη Σαουδική Αραβία με την κατηγορία της τρομοκρατικής δραστηριότητας. Aυτό δήλωσε την Πέμπτη ο δικηγόρος του. Ο συνήγορος του καταδικασθέντος είπε πάντως, ότι προτίθεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση, διότι πιστεύει ότι η δίκη δεν ήταν αμερόληπτη.

Ο σαουδάραβας δικηγόρος του 25χρονου αυστραλού Σέιντεν Θόρν, ο Αμπντουλ Τζαλίλ αλ-Χαλίντι δήλωσε σε αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ότι ο πελάτης του καταδικάστηκε την Τετάρτη από δικαστήριο στην Τζέντα με βάση πέντε κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης και της ενθάρρυνσης τρομοκρατικών πράξεων. Οι κατηγορίες κατά του νεαρού αυστραλού βασίστηκαν σε αρχεία που εντοπίστηκαν σε έναν υπολογιστή που είχε στην κατοχή του.

Σύμφωνα με το δικηγόρο, δεν υπάρχει καμία άλλη ένδειξη που να βασίζει την καταδίκη του νεαρού , εκτός από την ομολογία του αδελφού του, Μοχάμεντ Θορν η οποία όμως, σύμφωνα με τον συνήγορο αποσπάστηκε με βασανιστήρια. “Αν η αυστραλιανή κυβέρνηση μπορούσε να παρέμβει, θα βοηθούσε στην απελευθέρωσή του

Σχετικά άρθρα