Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Σε υψηλό 5ετίας ο δείκτης οικονομικού κλίματος
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα αυξήθηκε τον Μάιο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη.Σημαντική βελτίωση στην εμπιστοσύνη καταγράφηκε και στην περίπτωση της πορτογαλικής και της ισπανικής οικονομίας.Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Μάιο κατά 0,8 μονάδες στις 89,4 μονάδες.Η βελτίωση είναι μεγαλύτερη του αναμενόμενου και επιτρέπει μία μικρή ελπίδα ανάκαμψης της οικονομίας της Ευρωζώνης στη διάρκεια του 2013. Ο δείκτης αυξήθηκε και στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης -Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία- ενώ η άνοδος παρατηρήθηκε σε όλους τους τομείς, με εξαίρεση τον κατασκευαστικό. Στη Γερμανία, ο δείκτης αυξήθηκε 0,6 μονάδες και στη Γαλλία κατά 0,9 μονάδες.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε υψηλό 5ετίας ο δείκτης οικονομικού κλίματος

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα αυξήθηκε τον Μάιο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη.

Σημαντική βελτίωση στην εμπιστοσύνη καταγράφηκε και στην περίπτωση της πορτογαλικής και της ισπανικής οικονομίας.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Μάιο κατά 0,8 μονάδες στις 89,4 μονάδες.

Η βελτίωση είναι μεγαλύτερη του αναμενόμενου και επιτρέπει μία μικρή ελπίδα ανάκαμψης της οικονομίας της Ευρωζώνης στη διάρκεια του 2013.

Ο δείκτης αυξήθηκε και στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης -Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία- ενώ η άνοδος παρατηρήθηκε σε όλους τους τομείς, με εξαίρεση τον κατασκευαστικό. Στη Γερμανία, ο δείκτης αυξήθηκε 0,6 μονάδες και στη Γαλλία κατά 0,9 μονάδες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X