Ιβάν πρέπει να αλλάξεις εσύ ο ίδιος…

Ταξιδεύοντας μια φορά κι έναν καιρό ο Ιρλανδός συγγραφέας Όσκαρ Γουάιλντ – κάπου στο 1882 – στο Φαρ Γουέστ βρέθηκε στο Leadville του Κολοράντο. Εκεί, στο τοπικό σαλούν, είδε την επιγραφή : Please don’t shoot the piano player. He is doing his best («Μην πυροβολείτε τον πιανίστα, κάνει ότι μπορεί»).

Ταξιδεύοντας την εποχή μας στην Τούμπα (η οποία τελευταία ουκ ολίγες φορές έγινε Φαρ Γουέστ) δε θα δείτε. Θα αισθανθείτε – που λέει ο λόγος – την επιγραφή: Please do shoot the piano player. He is not doing his best («Πυροβολείτε τον πιανίστα, δεν κάνει ότι μπορεί …»).

Τα σκάγια βέβαια, για … τους πιανίστες του ΠΑΟΚ πήραν και το υπόλοιπο προσωπικό. Πήραν και τον «μπος» του σαλούν. Όχι άδικα. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι – πέραν πάσης αμφιβολίας – κορυφαίος υπεύθυνος κι υπόλογος (κι απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό) για την ανισορροπία του ΠΑΟΚ αλλά…

Ε, δεν γίνεται. Δεν μπορεί. Είναι αδύνατον να βάζουν στον ίδιο ντορβά προπονητές, παίκτες και λοιπούς παράγοντες της ΠΑΕ με τον ιδιοκτήτη της. Κι αυτό όμως, πάλι στον Ιβάν Σαββίδη χρεώνεται.

Η αδυναμία του να καταστήσει σαφή, σαφέστατη (κι ουχί να προβάλλει …) την προσφορά του στον ΠΑΟΚ συντηρεί την σχετική άγνοια των φίλων του «δικέφαλου». Κοστίζει δε, τις οργίλες αντιδράσεις τους εναντίον (και) του «τσάρου». Σε βαθμό μάλιστα, αδικίας ! Με αποκορύφωμα μάλιστα, την κλωτσιά στο αμάξωμα του υπερπολυτελούς αυτοκινήτου του φεύγοντας χθες, από την Τούμπα.

Εντάξει. Δε λέμε. Το γαρ πολύ της θλίψης γεννά παραφροσύνη. Τέτοιες δράσεις όμως, φέρνουν κι αντιδράσεις. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει περιθώρια για αντιδράσεις του Ιβάν Σαββίδη. Έτσι;

Ο εκ Ρωσίας ορμώμενος ομογενής επιχειρηματίας έχει ήδη επενδύσει κάπου 30.000.000 ευρώ! Το διανοείστε; Δεν υπάρχει άλλος ανάλογος επενδυτής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου με τόσο χρήμα σε τόσο χρόνο. Βάλτε και τα περίπου 10.000.000 ευρώ … ζεστά στα χέρια για την εξόφληση των πρωτογενών χρεών. Άλλο που το Κράτος – ως κωφό, τυφλό κι αναίσθητο ως παχύδερμο – ουδέν πράττει για την είσπραξη τους.

Με όλα αυτά δε είναι δίκαιο, να αποδοκιμάζεται συλλήβδην ο Ιβάν Σαββίδης όπως αποδοκιμάζονται Θοδωρής Ζαγοράκης, Ζήσης Βρύζας, Γκέρμαν Τσιστιακόφ και παίκτες του ΠΑΟΚ. Είναι άδικο να πετιέται στα σκουπίδια η σωτηρία της ΠΑΕ σε βάθος χρόνου. Και να κρατιέται η αγανάκτηση της στιγμής.

Ο «τσάρος» για να τα αλλάξει όλα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πρέπει κατ αρχήν να αλλάξει ο ίδιος. Να μην εμπλέκεται άμεσα στη λειτουργία της ομάδας. Να μην εμπλέκεται στα πόδια παικτών και προπονητών. Να επιλέξει ικανούς κι άφθαρτους συνεργάτες. Οι ανίκανοι του τσάκισαν το πρεστίζ εκθέτοντας τον στο θέμα του Πάμπλο Γκαρσία. Να καταστήσει σαφή, σαφέστατη την οικονομική προσφορά του. Να χρησιμοποιεί το κλιμακοστάσιο για τον ορισμό των στόχων. Να μην χρησιμοποιεί ανάλογα τον ανελκυστήρα.

Μετά; Να τα αλλάξει όλα. Πρώτα απ’ όλα κι όλους όμως, τον εαυτόν του. Τα παθήματα του να γίνουν μαθήματα.

Όσο για τους άλλους; Τους μη υπαλλήλους του … Τους φίλους του «δικέφαλου»; Τον Ιβάν Σαββίδη και τα μάτια σας. Μην τα βγάλετε με τα ίδια σας τα χέρια!

 

πηγή: pamesports.gr

Σχετικά άρθρα