Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / ΣΥΡΙΖΑ: Υποβάθμιση της ποιότητας παρεχόμενης εκπαίδευσης
Η ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του για τις απολύσεις και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών:"12.000 καθηγητές οδηγούνται σε υποχρεωτικές μετακινήσεις ανά την επικράτεια. 10.000 αναπληρωτές δεν θα επαναπροσληφθούν. Χιλιάδες απολύσεις καθηγητών σχεδιάζονται σε μυστικές συμφωνίες του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τη τρόικα.Να γιατί η κυβέρνηση αύξησε το διδακτικό ωράριο των καθηγητών. Για να δημιουργήσει δήθεν υπεράριθμους καθηγητές και να περικόψει ακόμη περισσότερο τις ήδη ελάχιστες δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση. Η νεοφιλελεύθερη αυτή πολιτική της κυβέρνησης έχει τραγικές επιπτώσεις όχι μόνο στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, αλλά και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.Εκπαιδευτικοί εξαθλιωμένοι οικονομικά, εξουθενωμένοι εργασιακά, περιπλανώμενοι ανά την επικράτεια, φοβισμένοι από την πολλαπλή απειλή: συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και τμημάτων - αξιολογήσεις υποχρεωτικές μετατάξεις-πειθαρχικές παραπομπές-καθεστώς επιστράτευσης, δεν μπορούν να είναι δημιουργικοί στο τόσο ευαίσθητο έργο τους.Η τρικομματική κυβέρνηση εκτελεί το μνημόνιο εκτελώντας την ελληνική κοινωνία, οι συνέπειες της πολιτικής της στη δημόσια παιδεία είναι καταστροφικές.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα στηρίξει τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ανατροπή αυτών των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών.Η κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταματήσει τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης του τόπου μας και θα αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, οι οποίοι θα έχουν τον κύριο λόγο για την ριζοσπαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που επιβάλλεται να υπάρξει στην εκπαίδευση σήμερα, γνωρίζοντας καλά ότι μόνο η ένθερμη στήριξη και συμμετοχή τους μπορεί να την υλοποιήσει.

ΣΥΡΙΖΑ: Υποβάθμιση της ποιότητας παρεχόμενης εκπαίδευσης

Η ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του για τις απολύσεις και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών:

"12.000 καθηγητές οδηγούνται σε υποχρεωτικές μετακινήσεις ανά την επικράτεια. 10.000 αναπληρωτές δεν θα επαναπροσληφθούν. Χιλιάδες απολύσεις καθηγητών σχεδιάζονται σε μυστικές συμφωνίες του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τη τρόικα.

Να γιατί η κυβέρνηση αύξησε το διδακτικό ωράριο των καθηγητών. Για να δημιουργήσει δήθεν υπεράριθμους καθηγητές και να περικόψει ακόμη περισσότερο τις ήδη ελάχιστες δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση.

Η νεοφιλελεύθερη αυτή πολιτική της κυβέρνησης έχει τραγικές επιπτώσεις όχι μόνο στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, αλλά και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικοί εξαθλιωμένοι οικονομικά, εξουθενωμένοι εργασιακά, περιπλανώμενοι ανά την επικράτεια, φοβισμένοι από την πολλαπλή απειλή: συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και τμημάτων – αξιολογήσεις – υποχρεωτικές μετατάξεις-πειθαρχικές παραπομπές-καθεστώς επιστράτευσης, δεν μπορούν να είναι δημιουργικοί στο τόσο ευαίσθητο έργο τους.

Η τρικομματική κυβέρνηση εκτελεί το μνημόνιο εκτελώντας την ελληνική κοινωνία, οι συνέπειες της πολιτικής της στη δημόσια παιδεία είναι καταστροφικές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα στηρίξει τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ανατροπή αυτών των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Η κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταματήσει τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης του τόπου μας και θα αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, οι οποίοι θα έχουν τον κύριο λόγο για την ριζοσπαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που επιβάλλεται να υπάρξει στην εκπαίδευση σήμερα, γνωρίζοντας καλά ότι μόνο η ένθερμη στήριξη και συμμετοχή τους μπορεί να την υλοποιήσει.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X