Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Τα αερόστατα εξετάζει η Google ως λύση για την κάλυψη περιοχών με WiFi
Η Google σχεδιάζει να δημιουργήσει ασύρματα δίκτυα σε "αναπτυσσόμενες αγορές" τού πλανήτη, δηλαδή σε περιοχές της Αφρικής και της Ασίας, όχι με κάποια συμβατική μέθοδο, αλλά με αερόστατα! Στα πλάνα της εταιρείας είναι να συνδέσει τα δίκτυα αυτά μέσω ραδιοκυμάτων τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για τηλεοπτικές εκπομπές (σε διαφορετικές συχνότητες), σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Προκειμένου η εταιρεία να προσφέρει WiFi κάλυψη σε περιοχές που δεν έχουν καθόλου, ή έχουν μειωμένη πρόσβαση, εξετάζει μια σειρά από λύσεις, όπως το δορυφορικό Internet και τα μπαλόνια. Το σενάριο των αερόστατων, προβλέπει ειδικές κατασκευές που θα ίπτανται σε μεγάλα ύψη και θα μπορούν να καλύψουν εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σκοπός της Google ποιος άλλος; - είναι να δέσει στο άρμα της όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες οι οποίοι θα χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Πηγή:e-pcmag.gr

Τα αερόστατα εξετάζει η Google ως λύση για την κάλυψη περιοχών με WiFi

Η Google σχεδιάζει να δημιουργήσει ασύρματα δίκτυα σε «αναπτυσσόμενες αγορές» τού πλανήτη, δηλαδή σε περιοχές της Αφρικής και της Ασίας, όχι με κάποια συμβατική μέθοδο, αλλά με αερόστατα!

Στα πλάνα της εταιρείας είναι να συνδέσει τα δίκτυα αυτά μέσω ραδιοκυμάτων τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για τηλεοπτικές εκπομπές (σε διαφορετικές συχνότητες), σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Προκειμένου η εταιρεία να προσφέρει WiFi κάλυψη σε περιοχές που δεν έχουν καθόλου, ή έχουν μειωμένη πρόσβαση, εξετάζει μια σειρά από λύσεις, όπως το δορυφορικό Internet και τα μπαλόνια.

Το σενάριο των αερόστατων, προβλέπει ειδικές κατασκευές που θα ίπτανται σε μεγάλα ύψη και θα μπορούν να καλύψουν εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Σκοπός της Google – ποιος άλλος; – είναι να δέσει στο άρμα της όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες οι οποίοι θα χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Πηγή:e-pcmag.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X